The Beef Club este un restaurant apărut în peisajul culinar al Bucureștiului undeva la începutul lui 2015. Este poziționat în zona de nord, pe Emil Pangratti, lângă Televiziunea Română.
Are aceeași acționari că și Red Angus, unul dintre steakhouse-urile bune din capitală. Și păstrează oarecum aceeași direcție a steak-urilor, însă undeva la intersecția cu zona de fine dining. Sau cel puțin așa își propune.
The Beef Club punctează bine la capitolul design. Interiorul este clasic, cu accente industriale. Mobilier masiv, canapele din piele, sculpturi metalice și lămpi supradimensionate. Au chiar și un pian în restaurant. Iar pentru zilele de vară există o terasă simplă, cu 5-6 mese.
La nivel de meniu, există multe variante bune de steak și câteva preparate mai sofisticate, specifice restaurantelor de fine dining. De tipul: duo de foie gras cu sos de vișine și terină de mere sau pui pitic hrănit cu porumb cu piure de cartofi cu trufe, sparanghel, cremă de mazăre și sos de trufe. În mod suprinzator, au o secțiune pentru vegetarieni și o alta dedicată jambonului iberico autentic.
Noi am încercat antricotul Black Angus, mușchi de vită și foie gras, sparanghel alb, mure, dulceață de caise și sos madeira, duo-ul de rață cu fondue de zmeură și câteva variante de aperitiv: tartar de vită cu esalota marinată și sos de afine, ravioli de vită cu ciuperci, caviar, ou de prepeliță și sos de pătrunjel și acel duo de foie gras despre care am amintit mai sus.
Steak-ul a fost foarte bun. Dar nu putem spune că am simțit vreo diferență majoră față de alte steakhouse-uri bune din oraș. Este comparabil cu Red Angus. Vorbim aici de preparatele comparabile și nu de vita Wagyu (345 Ron) pe care nu am încercat-o.
Și celelalte preparate au fost bune, dar nu sunt încă la nivelul restaurantelor franțuzești din oraș. Vorbim aici de preparate comparabile cum ar fi aperitivele pe bază de foie gras.
O diferență considerabilă între așteptări și realitate a venit pe zona de plating. Pozele de pe site și cele de pe Facebook nu au legătură cu felul în care arată farfuriile la fața locului. Totuși este de apreciat că vor să acopere și această zonă și credem că lucrurile se vor îmbunătăți în timp. Este totuși un restaurant relativ nou.
Același lucru este valabil și la servire. Personalul este foarte prietenos, dar la nivel de skill-uri, sfaturi și informații pe care le primești la masă mai sunt lucruri de imbunatit.
The Beef Club este în acest moment unul dintre cele mai bune steakhouse-uri din București. Nu putem spune că este cel mai bun. După criteriile noastre este sub Prime de la Radisson.
Ca restaurant de fine dining însă mai sunt lucruri de îmbunătățit pentru ca The Beef Club să poată fi comparat cu Le Cantine de Nicolai, Le Fin Palais Royal sau L’Atelier.
Ce mai trebuie să știi:
- o masă completă în 2 aici te îți poate scoate din buzunar în jur de 4-500 de lei (varianta fără vită Wagyu)
Lasă un răspuns