Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

The Artist – meniu cu influențe românești

24/05/2015 amusebouchero Leave a Comment

The Artist ne-a demonstrat încă o dată că face parte din categoria restrânsă de restaurante care învață din experiență și devine mai bun. Acest lucru se vede și din păstrarea poziției fruntașe pe TripAdvisor, dar mai ales prin faptul că este din ce în ce mai greu să rezervi o masă în serile de weekend.
branza de capra cu pere la restaurant The Artist ton rosu cu susan si ghimbir la restaurant The artist Bucuresti

Am revenit la The Artist să experimentăm meniul de primăvară. Spre marea noastră surprindere am aflat cu această ocazie că pentru cinele de vineri și sâmbătă, ar trebui să sunăm cu 2 săptămâni înainte ca să ne asigurăm că avem o masă. Ne bucurăm că restaurantele bune din București încep să fie din ce în ce mai căutate, chiar dacă în acest caz discutăm despre un restaurant de dimensiuni reduse.

Paul Oppenkamp păstrează în continuare ideea unui nou meniu la fiecare 3 luni. Așa că a înlocuit complet lista de preparate de la The Artist la începutul lunii aprilie și urmează să repete povestea în iulie. Sunt multe preparate noi foarte bune. Cum ar fi: brânză de capră cu pere, aperitivul din ton și desertul cu ciocolată Valrhona. Însă ceea ce ne place în mod special la acest nou meniu este adăugarea unor preparate tradiționale reinterpretate, cu ingrediente locale. Cum este de exemplu Mangalița Pork Duo, care ne-a adus pe farfurie cei mai buni mici pe care i-am gustat până acum.
Mangalita Pork Duo la restaurant The Artist Bucuresti piept de rata la restaurant The Artist Bucuresti Platou branzeturi la restaurant The Artist Bucuresti

Ne plac mult chefii care aleg să fie creativi și să scoată ce este mai bun din ingrediente locale în loc să alerge după ingrediente din zone îndepărtate, pentru care știm foarte bine că aprovizionarea reprezintă o mare problemă.

Așteptăm cu nerăbdare și în București un restaurant care să gătească în fiecare zi altceva, în funcție de ce arată mai bine și mai proaspăt în oferta furnizorului. Este o rețetă de success care stă la baza multor restaurante cu stele Michelin.
Desert cu ciocolata Valrhona la restaurant The Artist Bucuresti

Ce a rămas neschimbat la The Artist: servirea plăcută și condimentată cu momentele de “azot lichid” specifice, singura constantă a meniului – sorbetul de castravete adus la masă chiar de Paul Oppenkamp și delicioasa ciocolată neagră cu trufe din partea casei pe care o primim mereu înainte de desert.

În concluzie, The Artist își merită în continuare din plin review-urile pozitive și poziția fruntașă pe care o ocupă de mult timp în topul TripAdvisor.

***Acest articol este un update al experienței The Artist povestită în detaliu într-un articol mai vechi, AICI.

  • NOUA Alex Petricean
    5 lucruri despre NOUA, proiectul lui Alex Petricean

  • Twins Garden Moscova. La masa fraților Berezutskiy

  • Am deschis Bistro Ateneu!
  • Alex Petricean Jonas
    Weekend gastronomic la Valea Verde: 4-hands dinner cu Alex Petricean…

Dining Fine Dining, Restaurante Bucuresti

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

UNDE MÂNCĂM ÎN BUCUREȘTI?

Restaurants Bucharest

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.