Stejarii Pool Club se afla de ceva vreme pe lista noastră scurtă de restaurante de încercat. Locația exclusivistă, investiția inițială și tot ce am citit în articolele de la lansare, ne indicau că avem de-a face cu un nou restaurant de fine dining în București. Un restaurant bun. Așa că am profitat de vremea frumoasă de weekend și am rezervat o masă pe terasă, pe marginea piscinei. Din păcate însă, experiența culinară de la Stejarii Pool Club nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Chiar deloc.
Locația
Restaurantul Stejarii Pool Club se află în incinta Stejarii Country Club din pădurea Băneasa. Este un loc în care s-au investit mulți bani și acest lucru se vede la nivel de amenajare interioară și capacitate. Discutăm despre un restaurant mare, cu o capacitate de 190 de locuri (dintre care 80 pe terasă). Meniu
Restaurantul nu are secțiune dedicată pe site-ul Stejarii Country Club, așa că singurul loc în care am putut găsi meniul înainte de vizită a fost pe pagina de Facebook dedicată Stejarii Pool Club.
Meniul este cu specific internațional. Am remarcat multe preparate din pește, o zonă dedicată pentru steak și o secțiune cu preparatele selectate de chef. De aici am ales și noi o parte dintre preparate, în speranța că vom putea încerca o parte dintre specialități.
Din păcate, modul de prezentare, complexitatea și gustul preparatelor sunt la nivelul unui restaurant mediu de cartier (și aici ne cerem scuze dacă jignim pe cineva). Pur și simplu discutăm despre niște preparate banale care pot fi pregătite de oricare dintre noi acasă. Probabil cu rezultate mai bune.
Câteva din preparatele pe care le-am încercat:
Aperitiv: Foie Gras de rață cu smochine și jeleu de Porto
Un preparat care pare scos direct din borcan/ cutie (foie gras) servit pe un pat generos de pâine prăjită 🙂
Fel principal: Somon la plită cu salsa tropicală și sparanghel
Fel principal: File de ton în crustă de susan
Ambele preparate pe bază de pește au fost uscate, fără gustul specific. Dar acestea sunt deja detalii 🙂
Desert: Tartă de mere cu sos de caramel
Am încheiat „festinul” cu o tartă de mere, cel mai scump desert din meniu. Un preparat basic, fără niciun fel de twist.
Prețurile de la Stejarii Pool Club sunt mari și nu există un echilibru între ingrediente, complexitate și preț. Acest lucru este vizibil mai ales la preparatele de bază. De exemplu: o porție de bruschețe asortate costă 52 de Ron în timp ce cocktailul cu creveți tiger costă 60 Ron. La fel avem buratta cu prosciutto și roșii la incredibilul preț de 76 Ron în timp ce preparatul pe bază de foie gras de mai sus costă 64 Ron. Iar burger-ul gourmet costă doar 49 lei. Tarta de mere de la final ne-a mai scos din buzunar încă 50 de lei. Pe scurt, par niște prețuri făcute după ureche.
Lista de vinuri
Este un subiect pe care îl putem închide din start pentru că nu am văzut niciun astfel de meniu. În schimb am găsit 4 variante de vin la pahar în meniul general de băuturi. Ne-am descurcat.
Servirea
Lipsa informațiilor legate de conținutul preparatelor și de meniu în general este un lucru destul de des întâlnit în România. Din păcate. Putem spune că servirea de la Stejarii Pool Club a fost la același nivel cu preparatele. Sub pretențiile unui restaurant de fine dining.
Probabil că acest articol despre Stejarii Pool Club este unul din cele mai critice de până acum de pe Amuse Bouche. Nu este genul nostru de articol. Pe de altă parte nu am regăsit nimic în experiență culinară de la Stejarii Pool Club care să justifice prețurile și poziționarea restaurantului. Este mai degrabă genul de loc în care poți merge să bei o bere cu familia/ prietenii și să iei în calcul un meniu de terasă cu pizza și BBQ.
elena says
Eu ma bucur ca exista si bloguri / siteuri ca al vostru unde se vorbeste si scrie pe bune.
Este prima oara cand citesc o parere critica si intemeiata despre Stejari si ma bucur. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu o sa vreau sa merg la Stejari, din contra.
Maria says
Intradevar, este un restaurant pentru fitosi necunoascatori 🙂