Ne-am propus să experimentăm mai mult în bucătăria de acasă, așa că anul a început pentru noi cu un pachet generos de cărți comandate pe Amazon și un curs la Societé Gourmet.
Societé Gourmet este una dintre primele școli de cooking pentru amatori deschisă în București. A început undeva în 2009 și reușește să fie în continuare cea mai vizibilă opțiune, în ciuda faptului că în ultimii ani variantele de lecții de gătit “după birou” s-au tot diversificat, odată cu explozia de emisiuni TV din zona de cooking.
Noi am ales Societé Gourmet după ce am comparat CV-urile trainerilor care organizau lecțiile de gătit pentru fiecare școală în parte. Nu pentru că ne-am fi imaginat că vom pleca de acolo pregătiți să ocupam o poziție de “chef assistant”, ci pentru că reprezenta o garanție a calității experienței.
Daniel Wendorf, chef-ul de la Societé Gourmet este din Hamburg, are în spate studii gastronomice finalizate în Germania și ani de lucru sub Uwe Messer, despre care noi n-am găsit prea multe informații. A lucrat la Elb Lounge Hamburg, Kempinski Grand Hotel des Bains, un hotel de 5 stele din St. Moritz, Elveția și la Madragora, în București. În total cam 12 ani de experiență în bucătarii din câteva zone cu pretenții ale Europei.
Nu știm exact ce și cum l-a convins să rămână în România, dar ne bucurăm că a luat această decizie. Acum își petrecerile weekend-urile în bucătăria de la Societé Gourmet, pe strada Marcel Iancu, foarte aproape de unul dintre restaurantele noastre indiene preferate de comandat pentru acasă – Haveli.
Cursurile Societé Gourmet sunt organizate în timpul săptămânii, după 6, sau în weekend. Fiecare curs are o altă temă și implică alte ingrediente și tehnici de gătit. Indiferent de temă, cursurile sunt structurate similar și au ca rezultat 3 preparate complete gătite de participanți alături de chef Daniel. În total cam 4 ore de gătit, plus mâncat și socializat.
Noi am fost la “Casa mea, ca Trattoria”, respectiv o zi de inspirație italiană în care ne-am străduit să învățam să gătim: Vitello Tonnato + Focaccia, Saltimbocca alla Romana + Tagliatelle, Unt cu Salvie, Osso Buco alla Milanese + Gnocchi, legume la grătar.
Inițial ne imaginam mai mult o experiență de tipul Masterchef, în care toți participanții sunt aliniați și toacă legumele în același timp, sub stricta supraveghere a chef-ului. În realitate experiența este mult mai liniștită. Atmosfera este prietenoasă și relaxată, iar fiecare participant se implică în realizarea preparatului care îl încântă cel mai tare. Sau în toate. Ideea este că poți să înveți câte ceva și să socializezi exact cât îți dorești.
Tot ce gătești în timpul cursului, savurezi apoi la o masă mare cu toți participanții, alături de vin din partea casei.
Dincolo de faptul că am concluzionat rapid că nu vom face niciodată Osso Buco acasă, cursul Societé Gourmet a venit pentru noi cu tips & tricks utile, o masă bună și o componentă plăcută de socializare.
Ce mai trebuie să știi:
- Prețurile pentru curs sunt diferite în funcție de tematică. În jur de 300 lei de persoană.
- Te poți înscrie cu un partener care nu gătește, dar se alătură la masă, pentru un preț mai mic
- Găsești în magazinul lor ingrediente speciale și de calitate. Pe noi ne-a atras zona de mirodenii.
- Primești pe mail toate detaliile ca să poți reproduce rețetele acasă
- Cursul este în engleză, documentul cu rețete în română
- Mai multe informații pe site-ul lor aici
Anca Ghencea says
As dori sa cunosc conditiile de inscriere si temele.
Multumesc,
Anca
amusebouche says
Salut Anca,
Gasesti toate detaliile legate de cursuri pe site-ul Societe Gourmet, aici: http://www.societegourmet.ro/
Au in sectiunea de cursuri calendarul cu toate temele pentru urmatoarea perioada, iti alegi si rezervi direct pe site.
Have fun 🙂
Monica says
Daniel si Raluca sunt cei mai dragutzi. Ne plac mult si activitatile pentru copii pe care le fac. Si cu prima ocazie o sa te conving sa faci Osso Bucco acasa 🙂
amusebouche says
De acord, Monica. Cei mai draguti. Cu Osso Buco mai vedem 🙂