Un restaurant pe care l-am inclus în lista noastră de locuri preferate din București. Îl recomandăm frecvent prietenilor, dar și străinilor care ajung în România. Dacă ești interesat de mâncare, probabil ai auzit deja de Mahala. Poate ai și ajuns aici de câteva ori în cei 2 ani de la deschidere.
Sorin Cucu, omul din spatele Mahala
Sorin Cucu și-a petrecut 12 ani din cei 19 de activitate culinară în bucătăria de la Casa di David. În 2015 a decis să își construiască propriul drum. A deschis Mahala din poziția privilegiată de chef-owner.
Spunem privilegiată pentru că în ciuda contextului actual cu tot felul de obstacole și birocrație, a avea propriul restaurant la 36 de ani înseamnă să ai posibilitatea să duci lucrurile în direcția pe care o vrei. Înseamnă că îți poți da timp. Fără presiuni din orgolii, fără schimbări de concept sau meniu apărute peste noapte.
În “Mahala”
Restaurantul se află pe Calea Rahovei, de aici și numele de “Mahala”. Pentru că se află atât de aproape de cartierul Rahova, cu oamenii și întâmplările sale specifice. Mahala este la doi pași de Palatul Bragadiru.
O zonă pentru care trebuie să faci un ocol special. Este pe o axă complet diferită față de locurile în care sunt obișnuiți bucureștenii să iasă. Însă cu siguranță merită plimbarea
Interioare & Atmosferă
Interiorul este un mix de elemente românești din mai multe zone și spiritul clădirii care găzduiește restaurantul. Pereții dezvăluie straturile de vopsea purtate de-a lungul vremii, însă pe alocuri poartă Albastru de Voroneț, Coloana Infinitului sau simboluri din Miorița. La asta se adaugă o bucătărie deschisă, bănci tapițate îmbrăcate în macate din cele mai diverse, mese din lemn și scaune din plastic. Per total undeva la întâlnirea dintre kitch controlat cu influențe tradiționale și un strop de industrial. Un mix cu personalitate oricum. Și un mesaj despre direcția culinară a restaurantului – bucătărie modernă cu influențe românești.
Mahala are în jur de 40 de locuri. Vara există și o terasă. Iar de curând are o nouă aripă amenajată pentru evenimente sau grupuri mai mari.Meniu
Meniul actual de la Mahala are în jur de 20 de preparate. Este o listă care s-a format în timp, fără variații mari. Sorin Cucu și-a propus să consolideze baza pe care mai apoi să poată construi.
Așadar, momentan nu putem vorbi de sezonalitate. Și în ciuda mesajelor pur românești transmise de spațiu, nici de produse locale prea multe. În schimb, putem vorbi despre un meniu scurt, cu preparate simple, dar gustoase, din ingrediente de calitate.
Echipa din bucătărie s-a consolidat și ea în timp. Acesta este și unul dintre motivele pentru care am întârziat să-i oferim un articol dedicat. Pentru că simțeam variația rezultatului muncii lor de la o vizită la alta. În ultima perioadă însă putem vorbi despre consistență.
Câteva din preparatele noastre preferate / o masă clasică pentru noi la Mahala.
Aperitive:
Flori de dovlecel umplute cu urdă și sos de măsline Brânză de capră în susan cu costiță afumată, miere și cimbru Ou românesc cu spanac și ceapă confiată
Preparate principale
Calcan cu cartofi zdrobiți și spumă de trufe negre românești Pulpă de rață din garniță cu pâsat Desert:
Crocănțeală cu prune/sau mere și înghețată cu „armagnac” ColivăVinuri
Selecție scurtă de etichete din România, Franța și Italia. O listă cu opțiuni bune din care avem ce alege de fiecare dată. Nu există însă prea multe variante la pahar. O zonă pe care ne-ar plăcea să o vedem extinsă.
Ce ne-am dori să vedem pe viitor la Mahala?
Mahala are deja un nume în București și un segment de consumatori recurenți care merge în plimbare pe Calea Rahovei pentru preparatele lui Sorin. Noi simțim că este momentul și locul pentru următorul nivel. Acela care surprinde amprenta locului în care se află.
Mai multe preparate de inspirație românească, mai multe mâncăruri de sezon și mai multe farfurii care se formează în urma unui parteneriat cu mici producători locali. Acesta ne-am dori să fie următorul pas pentru Mahala. Și sperăm să ne urmați în a susține astfel de inițiative care în timp vor aduce București pe harta gastronomică a Europei.
Vrei să fii la curent cu aventurile noastre culinare? Urmărește-ne pe Instagram!
Lasă un răspuns