Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Restaurant Jules Verne (1*) – cină în Turnul Eiffel

24/05/2015 amusebouchero 1 Comment

Jules Verne este unul dintre restaurantele cu cea mai bună priveliște din lume și probabil cel mai romantic loc în care am mâncat până acum. Este întâlnirea perfectă dintre celebra clădire de 324 m a Turnului Eiffel și cel mai cunoscut chef francez – Alain Ducasse, care deține foarte multe recorduri în ale experiențelor gourmet de excepție.
Restaurant Jules Verne Turn Eiffel Alain Ducasse
Priveliste la apus din Restaurant Jules Verne Turn Eiffel Alain Ducasse Vedere din Restaurant Jules Verne Turn Eiffel Alain DucassePentru prima noastră vizită în Paris am ales restaurantul Jules Verne pentru categoria “destinație obligatorie”. Primul motiv pentru care ne-am dorit această experiență este locația cu vedere impresionantă deasupra orașului. Iar al doilea este, bineînțeles, meniul de 1 stea Michelin sub semnătura lui Alain Ducasse.

Jules Verne se află la etajul al doilea al Turnului Eiffel. Restaurantul acoperă trei segmente de-a lungul “piciorului” de turn, cu vederi diferite asupra orașului. Are o intrare separată, la baza aripii de vest și un lift privat care te poartă până la destinație.
crab, jeleu de mazăre și caviar la restaurant Jules Verne Turn Eiffel Alain Ducasse homar cu ciuperci si salata la restaurant Jules Verne in Turnul Eiffel Majoritatea meselor la Jules Verne sunt pentru 2 persoane, așa cum ne-am așteptat, dat fiind romantismul locației. Alocarea se face de la cea mai bună masă până la cea mai dificilă poziție, în ordinea înregistrării rezervărilor. Așadar, dacă vrei să ocupi o masă la fereastră trebuie să te mobilizezi cu 3 luni înainte via telefon sau online. Noi am rezervat cu 2 luni și jumătate înainte și am avut masă în rândul 2 dinspre fereastră, de unde priveliștea este satisfăcătoare.

La Jules Verne există o singură variantă de meniu de degustare, numit Experience. Poți opta pentru 5 sau 6 feluri. Noi am ales varianta cu 6 preparate la 230 euro și wine pairing, pentru extra 120 euro. Totul a debutat impresionant cu un amuse bouche cu crab, jeleu de mazăre și caviar, la dimensiunea unui fel principal. Apoi au urmat pe rând homar cu ciuperci și salată, foie gras cu legume, un excelent biban de mare cu sparanghel și reducție de vin, cea mai bună carne de rață pe care am mâncat-o în Paris și două deserturi: căpșuni cu cheese cake sorbet și o prăjitură cu ciocolată Alain Ducasse, alături de praline, macarons și bezele din partea casei.

foie gras la restaurant Jules Verne by Alain Ducasse in Turnul Eiffel biban de mare cu sparanghel si reductie de vin la Jukes Verne in Turnul Eiffel piept de rata la restaurant Jules Verne by Alain Ducasse in Turnul Eiffel desert la restaurant Jules Verne by Alain Ducasse in Turnul Eiffel Macarons la restaurant Jules Verne by Alain Ducasse in Turnul Eiffel desert din ciocolata by Alain Ducasse la restuarnt Jules Verne in Turnul EiffelPartea de wine pairing a fost o călătorie prin cele mai importante regiuni din Franța, cu vinuri provenind din Bordeaux, Valea Ronului și Burgundia.

Jules Verne este în afara listei celor mai bune restaurante Top 50 și nu se numără printre restaurantele care au contribuit explicit la recordurile culinare ale lui Alain Ducasse. Însă chiar și așa, cu “taxa de view” inclusă în prețul meniului, la nivel de experiență cumulată nu poți obține mai mult de atât în Paris.
Dacă ar fi să alegem un singur restaurant de rezervat pentru o primă vizită în Paris, acesta ar fi Jules Verne.

Vedere de zi restuarnt Jules Verne by Alain Ducasse in Turnul Eiffel Intrate in restaurant Jules Verne by Alain Ducasse in Turnul Eiffel ParisCe mai trebuie să știi:

  • Alain Ducasse este singurul chef care a avut două restaurante diferite în Top 5 San Pellegrino al celor mai bune restaurante din lume, cât și primul chef care a deținut simultan 3 restaurante diferite distinse cu 3 stele Michelin în Paris, Monaco și New York
  • Jules Verne este deschis în orice zi a săptămânii, inclusiv lunea, o zi în care majoritatea restaurantelor din Paris sunt închise
  • În timpul săptămânii poți merge și la prânz pentru un meniul fix mai accesibil, cu 3 feluri la 105 euro
  • Poți achiziționat un pachet special care îți garantează cea mai bună masă din restaurant, mai multe bunătăți din partea casei și o vizită în bucătărie unde ai ocazia să îl cunoști pe Pascal Pascal Feraud cel care coordonează bucătăria Jules Verne. Pachetul este valabil doar în timpul săptămânii și costă în jur de 1000 euro. Mai multe detalii despre pachete și meniu agasesti pe site-ul oficial al restaurantului: www.lejulesverne-paris.com


  • Hiša Franko. Slovenia pe harta gastronomică a lumii
  • Twins Festival lineup
    TWINS GARDEN INTERNATIONAL FESTIVAL. Cel mai grandios eveniment gastronomic la…

  • Twins Garden Moscova. La masa fraților Berezutskiy

  • Maaemo: Noua expresie a bucătăriei norvegiene

Eat & Travel, Stele Michelin City Break Paris, Restaurante Paris, Stele Michelin

Comments

  1. Daniela Nicusor says

    10/06/2015 at 19:42

    Wow, ce priveliste, nu te mai intereseaza nici mancarea!

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

UNDE MÂNCĂM ÎN BUCUREȘTI?

Restaurants Bucharest

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.