Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Povestea în imagini a weekend-ului gastronomic Casele de Oaspeți din Cincșor cu Radu Dumitrescu și Ioan Bebeșelea

30/08/2019 amusebouchero Leave a Comment

Am revenit cu forțe proaspete după un weekend petrecut la Cincșor printre tradiții saxone, case cu poveste, arome intense, produse locale și creativitatea combinată a 3 chefs. Un final de săptămână gastronomic pe care suntem mândri să-l fi pus la cale piesă cu piesă, până ce am obținut acest puzzle special pe care fiecare dintre oaspeții noștri l-a apreciat în detaliu.Cincșor DetaliuCincșor interior biblioteca Cincșor casa parohiala interior Cincșor detaliu camera Cincșor gradina Cincșor gradina casa parohiala Cincșor casa taraneasca Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu

Eroii acestui eveniment au fost Radu Dumitrescu, Ioan Bebeșelea și Adrian Boșcu, cărora le mulțumim pentru toate farfuriile grozave ce ne-au încântat simțurile, plimbându-ne printre vechi și nou, tradiții de ieri și de azi. Mulțumim Casele de Oaspeți Cincsor pentru că ați fost o gazdă excelentă! Și bineînțeles, mulțumiri celor care au decis să își lase planurile pe 3 zile pe “mâna noastră”.Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea Cincșor eveniment amuse bouche gradina flori cules Cincșor eveniment amuse bouche flori comestibile

Lăsăm fotografiile să dezvăluie mai multe detalii despre cum au evoluat lucrurile la evenimentul gastronomic Casele de Oaspeți din Cincsor, 23-25 august.Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea colaborareCincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ingrediente locale Cincșor eveniment amuse bouche legume locale

VINERI
Ca de obicei, primul capitol al poveștii noastre de weekend a debutat cu um meniu de degustare înrădăcinat în tradiția locului. Cina de vineri a fost condusă de Adrian Boșcu, cel care are în grijă zi de zi direcția culinară de la Casele de Oaspeți din Cincsor, iar amprenta lui Radu și a lui Ioan au fost în plan secund.Cincșor eveniment amuse bouche adrian boscu Cincșor adrian boscu preparare cina Cincșor eveniment amuse bouche detalii pregatire masa Cincșor radu dumitrescu ioan bebeselea Cincșor amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea hribiCincșor eveniment amuse bouche pregatire rosii Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea pregatire berbecutPrintre preparatele serii: rasol de găină cu hrean și măr, frigărui de păstrăv auriu cu piure de conopidă, tocană de berbecuț gătită 9 ore la foc de lemne.Cincșor eveniment amuse bouche san pellegrino Cincșor eveniment amuse bouche spumant Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu montat farfurii Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea adrian boscu Cincșor eveniment amuse bouche meniu degustare Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu frigaruie pastravCincșor eveniment amuse bouche meniu local pastrav auriuCincșor eveniment amuse bouche vinuri sarica niculitel Cincșor eveniment amuse bouche rasol gainaCincșor eveniment amuse bouche vinuri Lechburg Cincșor eveniment amuse bouche tocana berbecutCincșor eveniment amuse bouche vinuri sarica niculitel prince matei Cincșor eveniment amuse bouche meniu local tocana berbecut mamaliga Cincșor eveniment amuse bouche desert

SÂMBĂTĂ 

După un mic dejun local și câteva pahare de Carassia Rose, ne-am îndreptat pașii spre Biserica Medievală Fortificată de peste stradă. Unul dintre proiectele culturale pentru care familia Schuster luptă din plin.Cincșor eveniment amuse bouche carassia mic dejun Cincșor eveniment amuse bouche ioan bebeselea pregatire mic dejun Cincșor eveniment amuse bouche mic dejun ouaCincșor eveniment amuse bouche aluat dospit Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea detaliu Cincșor eveniment amuse bouche textile traditionale detaliu

Ne-au fost dezvăluite secretele din spatele zidurilor înalte, detalii despre evoluția comunității de sași din Cincsor și dorința de transforma lăcașul de cult într-un spațiu suficient de interesant cultural cât să își poată duce mai departe existența și după dispariția ultimilor membrii saxoni.Cincșor Biserica Fortificata Turn Cincșor Biserica Fortificata interior Orga Cincșor Biserica Fortificata Interior

A urmat prânzul la stână, asezonat cu priveliște pictată în verde, tocăniță de bivol la ceaun și hencleș adevărat, cu ore bune de frământat și dospit în spate.Cincșor Case de oaspeti BMW Cincșor eveniment amuse bouche hencles Cincșor eveniment amuse bouche tocana bivol Cincșor eveniment amuse bouche bere inedit

Cina de sâmbătă, așa cum ne-am obișnuit deja oaspeții și cititorii, a fost piesa centrală a întâlnirii de la Cincsor. De data aceasta s-au inversat rolurile, Radu și Ioan au preluat frâiele, aducând-și la masă stilul împletit cu descoperiri regionale. Sustenabilil, local, sezonal au fost cuvintele de ordine.Cincșor eveniment amuse bouche aranjament masa s.pellegrino Cincșor eveniment amuse bouche masa sticle apaCincșor eveniment amuse bouche detaliu decor Cincșor eveniment amuse bouche carassia tattinger

Au existat inclusiv transformări ale ingredientelor din ziua trecută, cum este cazul piureului din pâine însoțit în farfurie de păstrăv afumat și gălbior.Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea pastrav galbiorCincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea ou torta Cincșor eveniment amuse bouche vinuri Manastirea Gitana Winery Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea ou burduf Cincșor eveniment amuse bouche preparat rosii Cincșor eveniment amuse bouche preparat vanata vin Monogram Davino Cincșor eveniment amuse bouche preparat pastrav icre zabaione Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea pasat gaina Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea ficat berbecut Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu Davino Flamboyant Cincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu muschi berbecut vinete Cincșor eveniment amuse bouche Davino Flamboyant DecantorCincșor eveniment amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea desert dovleac

Alte farfurii vedetă ale serii: gălbenuș ars la torță, hrib și burduf mov, șalău cu piure de usturoi și zabaione cu icre de păstrăv, păsat de găină de curte cu cârnat local și burduf de la Râul Sadului, mușchiuleț de berbecuț cu piure de vinete în două culori și demi-glace de zacuscă.Cincșor amuse bouche radu dumitrescu ioan bebeselea adrian boscu

DUMINICĂ 

Am continuat ideea sustenabilității și la micul dejun. Am adus la masă cârnații care au prisosit păsatului, fâșiile de oaie rămase de cu seară s-au transformat într-o frittata consistentă alături de zacuscă făcută în casă și alte bunătăți locale. Iar cafeaua organică de la DropShot a condus ostilitățile, energizandu-ne pentru drumul de întoarcere.Cincșor eveniment amuse bouche foc de tabara

Cam așa au decurs lucrurile în linii mari. Mulțumim partenerilor care au ajutat din plin materializarea ideilor noastre:
UniCredit Bank, San Pellegrino & Acqua Panna, Estrella Damm, Țuca Zbârcea & Asociații, BMW Romania, Bavaria Mobility, Nasul Rosu, Davino, Crama Carastelec, Crama Bauer, Crama Lechburg, Sarica Niculițel, Gitana Winery.

Fotografii : Gabriela Cuzepan & Amuse Bouche

  • Aponiente Restaurant unique concept gastronomia del mar
    APONIENTE. Gastronomia mării. Gastronomia mărilor necunoscute
  • Eveniment gastronomic Ravens Nest amusebouche.ro Chefs Alex Petricean Roland Suciu
    Cum a fost evenimentul gastronomic Raven’s Nest
  • Belcanto Lisabona Avillez Shrimp Shell
    Destinație Lisabona. Ghid complet pentru foodies. Cele mai bune restaurante.
  • 4 hands dinner Ana Roš Alex Petricean Bucharest
    Cină Ana Roš – Alex Petricean la București. Premieră gastronomică…

Destinație România, Evenimente

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.