La final de iulie, am revenit la Raven’s Nest, în inima verde a muților Apuseni, printre casele vechi din lemn recuperate și salvate de Alina și Adrian Păun ce stau astăzi adunate la baza rezervației naturale Vânătările Ponorului. Totul modelat după viziunea lor, în strânsă legătură cu natura.
Imaginea și atmosfera locului, cadrul pe care l-am ales pentru al doilea eveniment de anul acesta, a fost apreciat de cei 20 de oaspeți pe măsura așteptărilor noastre. Și bineînțeles de cei doi chefs, Alex Petricean (NOUA, București) și Roland Suciu (BARACCA, Cluj), care au gătit pentru prima dată împreună.
VINERI
Una dintre ideile inspirate de acest loc în mijlocul naturii sălbatice, printre legende, basme și istorie, a fost tehnica străveche de gătit în pământ. Alex și Roland au pregătit un miel întreg, la temperatură joasă, îngropat 1m sub sol, în propria blană, aproape 24 de ore.Pregătirea “cuptorului” natural și a cărnii de miel pentru proces a durat destul de mult, așa că a fost primul lucru în agenda chef-ilor. Pentru noi, evenimentul a început vineri dimineață, așa: Și a continuat așa: Selecție ingredientelor pentru prima seară, stabilirea detaliilor pentru prima cină.
Pentru oaspeți, evenimentul a debutat cu rezultatul final al muncii echipei de peste zi. Am păstrat abordarea obișnuită a evenimentelor noastre, iar prima seară a adus la masă o abordare mai simplă, mai rustică, declinată într-un meniu scurt – 5 preparate și wine pairing. Parte din cină de pe 26 a fost gătită în cuptorul de lut sau la ceaun în “bucătăria de vară” Raven’s Nest, așa că am organizat mesele cât mai aproape de locul acțiunii. Pâine și brânză Torockoi Salată de dovlecel, iarbă grasă și roșii cherry de la Nasul RoșuSupă de ciuperci și trufe Tocană de mistreț
SÂMBĂTĂ
Am început cu mic dejun, a urmat explorarea relaxată a regiunii cu vizită la Cascada Vânătările Ponorului pentru doritori.
Și apoi prânzul mult așteptat și îndelung pregătit: mielul gătit în pământ aproape 24 de ore. Un gust și o experiență aparte.
După-amiaza a fost relaxată, cu posibilități de jacuzzi în aer liber, cu vedere 360 deasupra munților, saună în pădure, citit în hamac sau savurat sticle de vin în natură.
Punctul culminant al zilei și al evenimentului: cina cu 8 preparate și wine pairing. Tartar de salău Chips de orez & brânză de capră ‘French Toast’
Alex și Roland au gătit pentru prima dată împreună la Raven’s Nest, însă chimia creată între ei în bucătărie și conexiunea cu locul au fost atât de naturale încât cu greu puteam separa stilurilor celor doi în farfurie. Au compus un meniu armonios, plin de culoare, texturi și arome intense, pregătit la o primă întâlnire, într-o bucătărie complet diferite de cea a restaurantelor lor.
Ceapă și Texturi de Topinambur Roșie și Șalău Mușchiuleț de mistreț DUMINICĂ:
Mic dejun, multe cafele și ultimele fotografii cu acest loc special, cât să ne ajungă pentru tot drumul de întoarcere și până la următorul eveniment gastronomic de la finalul lunii august.Mulțumim Alex & Roland, Raven’s Nest!
Mulțumim tuturor celor care au decis să își petreacă weekend-ul 26-28 iulie alături de noi!
Mulțumim partenerilor care au contribuit la succesul evenimentului: UniCredit Bank, San Pellegrino & Acqua Panna, BMW România, Țucă Zbârcea & Asociații, Sarica Niculițel, Gitana Winery, Vinarte, Cramele Recaș, Crama Bauer.
Manuela says
Minunat!
Felicitări!