Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Cum a fost evenimentul gastronomic Raven’s Nest

07/08/2019 amusebouchero 1 Comment

La final de iulie, am revenit la Raven’s Nest, în inima verde a muților Apuseni, printre casele vechi din lemn recuperate și salvate de Alina și Adrian Păun ce stau astăzi adunate la baza rezervației naturale Vânătările Ponorului. Totul modelat după viziunea lor, în strânsă legătură cu natura. Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro the village

Imaginea și atmosfera locului, cadrul pe care l-am ales pentru al doilea eveniment de anul acesta, a fost apreciat de cei 20 de oaspeți pe măsura așteptărilor noastre. Și bineînțeles de cei doi chefs, Alex Petricean (NOUA, București) și Roland Suciu (BARACCA, Cluj), care au gătit pentru prima dată împreună.Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Alex Petricean Roland Suciu

VINERI
Una dintre ideile inspirate de acest loc în mijlocul naturii sălbatice, printre legende, basme și istorie, a fost tehnica străveche de gătit în pământ. Alex și Roland au pregătit un miel întreg, la temperatură joasă, îngropat 1m sub sol, în propria blană, aproape 24 de ore.Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Outdoor lunchPregătirea “cuptorului” natural și a cărnii de miel pentru proces a durat destul de mult, așa că a fost primul lucru în agenda chef-ilor. Pentru noi, evenimentul a început vineri dimineață, așa:Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro outdoor cooking Și a continuat așa:Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Alex Petricean Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Alex & RolandSelecție ingredientelor pentru prima seară, stabilirea detaliilor pentru prima cină.

Pentru oaspeți, evenimentul a debutat cu rezultatul final al muncii echipei de peste zi. Am păstrat abordarea obișnuită a evenimentelor noastre, iar prima seară a adus la masă o abordare mai simplă, mai rustică, declinată într-un meniu scurt – 5 preparate și wine pairing. Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro outdoor dinnerEveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro wild boar stewParte din cină de pe 26 a fost gătită în cuptorul de lut sau la ceaun în “bucătăria de vară” Raven’s Nest, așa că am organizat mesele cât mai aproape de locul acțiunii. Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro starterPâine și brânză Torockoi Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro S.Pellegrino partnerEveniment gastronomic Ravens Nest amusebouche.ro selectie vinuriEveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro selectie vinuri rosii Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Tomato salad Nasul RosuSalată de dovlecel, iarbă grasă și roșii cherry de la Nasul RoșuEveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Truffle SoupSupă de ciuperci și trufe Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Wild Boar Stew platingTocană de mistrețEveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Cuvee Uberland Recas Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Chefs picture Ruxandra Gavrilescu

SÂMBĂTĂ
Am început cu mic dejun, a urmat explorarea relaxată a regiunii cu vizită la Cascada Vânătările Ponorului pentru doritori.
Și apoi prânzul mult așteptat și îndelung pregătit: mielul gătit în pământ aproape 24 de ore. Un gust și o experiență aparte.Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro lunch Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Feteasca Neagra Bauer Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro lamb

După-amiaza a fost relaxată, cu posibilități de jacuzzi în aer liber, cu vedere 360 deasupra munților, saună în pădure, citit în hamac sau savurat sticle de vin în natură.

Punctul culminant al zilei și al evenimentului: cina cu 8 preparate și wine pairing. Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Roland Suciu Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Tartar de salăuTartar de salău Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Chips de orezChips de orez & brânză de capră Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro French Toast‘French Toast’

Alex și Roland au gătit pentru prima dată împreună la Raven’s Nest, însă chimia creată între ei în bucătărie și conexiunea cu locul au fost atât de naturale încât cu greu puteam separa stilurilor celor doi în farfurie. Au compus un meniu armonios, plin de culoare, texturi și arome intense, pregătit la o primă întâlnire, într-o bucătărie complet diferite de cea a restaurantelor lor.
Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Ceapă și Texturi de TopinamburCeapă și Texturi de Topinambur Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Roșie și ȘalăuRoșie și Șalău Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Mușchiuleț de mistrețMușchiuleț de mistreț Eveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Vinarte uniQEveniment gastronomic Raven's Nest amusebouche.ro Alex & Roland final nightDUMINICĂ:
Mic dejun, multe cafele și ultimele fotografii cu acest loc special, cât să ne ajungă pentru tot drumul de întoarcere și până la următorul eveniment gastronomic de la finalul lunii august.Mulțumim Alex & Roland, Raven’s Nest!
Mulțumim tuturor celor care au decis să își petreacă weekend-ul 26-28 iulie alături de noi!

Mulțumim partenerilor care au contribuit la succesul evenimentului: UniCredit Bank, San Pellegrino & Acqua Panna, BMW România, Țucă Zbârcea & Asociații, Sarica Niculițel, Gitana Winery, Vinarte, Cramele Recaș, Crama Bauer.

  • Cincsor
    Weekend gastronomic la Casele de Oaspeți din Cincșor. Invitați: Ioan…
  • Limanul event Amusebouche.ro Crap pe varza
    Cum a fost primul nostru eveniment gastronomic din acest an
  • Limanul eveniment gastronomic 6 hands
    Weekend gastronomic la Limanul Resort cu Tatiana Vlas, Radu Dumitrescu…

  • Evenimentele Amuse Bouche din 2018. Primele experiențe gastronomice curatoriate de…

Evenimente

Comments

  1. Manuela says

    09/08/2019 at 22:30

    Minunat!
    Felicitări!

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.