Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Fior di Poesia: fine dining by Patrizia Paglieri

04/08/2015 amusebouchero 5 Comments

La mai puțin de 1 an de la deschiderea Fior di Latte, Patrizia Paglieri ne propune un nou restaurant în zona de nord a capitalei: Fior di Poesia. Am ajuns aici la câteva săptămâni de la deschidere și am plecat entuziasmați de experiență.Terasa restaurant Fior di PoesiaExterior restaurant Fior di Poesia Bucuresti
Legătura între cele 2 locații este destul de evidentă, începând de la nume și logo și continuând cu preparatele din meniu. Însă Fior di Poesia reprezintă următorul nivel de experiență culinară oferit de Patritzia Paglieri. Respectiv, dacă Fior di Latte este un bistro premium, Fior di Poesia este un restaurant de fine dining în toată regula.

Îți dai seamna de diferențe încă de la intrare. Fior di Poesia are una dintre cele mai frumoase locații din București – o vilă încăpătoare cu o terasă pe măsură, chiar pe bulevardul Aviatorilor, vizavi de intrarea în parcul Herăstrău din rondul de la Charles de Gaulle. Atât terasa cât și interiorul arată foarte bine.Interior restaurant Fior di Poesia Patrizia Paglieri Restaurant fine dining Fior Di Poesia Patrizia PaglieriRestaurant Fior di Poesia Bucuresti
Cina noastră a început cu un pahar de prosecco rose din partea casei. Nu știm dacă această primire va deveni un standard la Fior di Poesia, dar nouă ne-a făcut o impresie foarte bună, amintindu-ne de restaurantele bune din alte zone ale Europei.
Meniul este mai complex și mai variat decât la Fior di Latte, deși o parte dintre preparate se regăsesc în ambele locații. Pentru prima vizită am încercat: clătite cu spanac, hribi și trufe la cuptor, rulouri cu bresaola și brânză de capră, paste cu langustine (pacheri) și piept de rață cu sos de cireșe. Toate preparatele au fost foarte bune, cu mențiune specială pentru clătitele cu spanac, hribi și trufe.Rulou cu bressaola la Fior di Poesia Clatite cu spanac hribi si trufe la Fior di Poesia Piept de rata cu sos de cirese la Fior di Poesia Paste cu langustine la Fior di PoesiaDeserturile sunt clasice pentru un restaurant italian. Iar tiramisu este simliar cu cel de la Fior di Latte (varianta la borcan). Noi am terminat seara cu o porție de înghețată făcută în casă.Inghetata facut in casa la Fior di PoesiaO zonă care s-a îmbunătățit substanțial la Fior di Poesia comparativ cu Fior di Latte, este cea de servire și personal. Este la un alt nivel față de Fior di Latte, unde întotdeauna am avut ceva de reproșat la acest capitol. Rămâne de văzut cum se vor descurca și în condiții de volum, restaurantul fiind destul de gol în această perioadă..

Fior di Poesia ne-a făcut o impresie foarte bună pentru prima vizită.
Așteptăm să vedem locația plină. Vom reveni cu update.

Ce mai trebuie să știi:

  • o masă completă în 2 aici te costă în jur de 400 lei

Fior di Poesia | Bulevardul Aviatorilor 76 | 0744 502 000 | www.fiordipoesia.ro

  • NOUA Alex Petricean
    5 lucruri despre NOUA, proiectul lui Alex Petricean

  • Twins Garden Moscova. La masa fraților Berezutskiy

  • Am deschis Bistro Ateneu!
  • Alex Petricean Jonas
    Weekend gastronomic la Valea Verde: 4-hands dinner cu Alex Petricean…

Dining Fine Dining, Restaurante Bucuresti

Comments

  1. George Petre says

    06/08/2015 at 08:38

    De ce este denumit „fine dining”?

    Răspunde
    • amusebouche says

      06/08/2015 at 09:15

      Salut George,

      Fine dining este un concept de experienta culinara care are legatura cu 3 factori:
      preparatele din meniu, servire si atmosfera.

      Tinand cont de experienta de care am avut parte, noi am incadrat Fior di Poesia in aceasta categorie.

      Răspunde
  2. Iuliana says

    07/08/2015 at 19:55

    Intr o comparatie relativa cu Joseph, cum il plasati pe noul Fior di Poesia?

    Răspunde
    • amusebouche says

      09/08/2015 at 13:08

      Iuliana,

      Este greu de facut o comparatie corecta in acest moment. Fior di Poesia abia s-a deschis si nu stim cum vor evolua lucrurile.

      La nivel de experienta cumulata, putem spune ca sunt oarecum apropiate. Preparatele de la Joseph sunt mai complexe si sofisticate decat la Fior di Poesia. Dar acest lucru vine si din diferenta de specific: italian vs. international.
      Fior di Poesia are un debut promitator, dar ramane de vazut cum va trece testul timpului si al volumelor.

      Pentru noi, Joseph ramane unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti.

      Răspunde
  3. Selvaggia says

    11/06/2016 at 04:02

    ” Quando la volpe non arriva all’uva , dice che è acerba ”

    Ce ma intereseaza pe mine ce inseamna fine dining si sa critic sau sa compar atita timp cit n’am ajuns inca la locatie ????????????

    Mai intii maninc , iar apoi critic sau ma rog , in cel mai rau caz mi’as da cu parerea in ideea de a construi decit sa distrug o.O

    Asa ceva in occident nu vezi o.O

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

UNDE MÂNCĂM ÎN BUCUREȘTI?

Restaurants Bucharest

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.