Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

5 locuri unde mâncăm pește și fructe de mare

10/02/2015 amusebouchero 20 Comments

Acesta este un articol mai vechi. Informația nu mai este de actualitate. Vezi aici lista completă si actualizată a locurilor noastre preferate din București.

Sunt multe locuri în care poți mânca pește și fructe de mare în București. Am ales 5 dintre ele, pe care noi le considerăm a fi cele mai bune. Am luat în calcul mai multe criterii: peștele să fie proaspăt, un raport bun experiență/preț, diversitatea preparatelor, calitatea aperitivelor și partea de servire. Fiecare locație are avantajele și dezvantajele ei și se potrivește mai mult sau mai puțin pentru o anumită ocazie.

> Raionul de Pește
Raionul de Pește se află chiar în Piața Dorobanți și este, de fapt, un restaurant de pește cu stand de pește proaspăt integrat. Sau un stand de pește proaspăt cu bucătărie integrată. Indiferent cum privești lucrurile, ideea de bază este că Raionul de Pește este o experiență atipică.
Caracatita si creveti la Raionul de peste Piata Dorobanti Raionul de peste Bucuresti DorobantiAduc pește proaspăt de 3 ori pe săptămână: luni, joi și sâmbătă. Îți alegi peștele din stand, pentru luat acasă sau pentru acolo, situație în care este gătit chiar în fața ta. Au cea mai bună supă de pește pe care am încercat-o în București, multe preparate la plită, burger din pește, creveți sălbatici și mulți pești pe care altfel cu greu îi găsești. Cum ar fi Grouper sau Scorfano.
Peste proaspat la Raionul de Peste BucurestiRaionul de Pește are 10-15 locuri la bar și o masă mică cu vedere înspre bulevard. Este o opțiune bună pentru un prânz de weekend sau pentru luat la pachet. Însă nu este locul în care să îți petreci o sâmbătă seară sau locul în care să mergi dacă îți dorești atenție și să fii servit la masă. Indiferent în ce zonă culinară te afli, noi îți recomandăm cu încredere să încerci măcar o dată această experiență.
Raionul de Pește | Piața Dorobanți | 0742 229 920

> La Zavat
La Zavat este preferatul nostru pentru mese neplanificate. Are o abordare de tavernă grecească cu servire prietenoasă și multe “specialități ale casei” foarte bune.
Sepie cu feta la restaurant La Zavat BucurestiCreveti pe plita la restaurant La Zavat BucurestiAduc pește proaspăt de 2-3 ori pe săptămână. Au și multe variante de aperitive grecești și gustări pe bază de pește. Trebuie să încerci: creveți în sos de unt și usturoi, calamari umpluți cu feta și zacusca picantă de pește.
Caracatita la restaurant La Zavat Creveti cu sos de unt la restaurant La Zavat BucurestiIar totul este la un raport calitate/preț bun. De exemplu 250 g de creveți în sos de unt cu usturoi costă 46 de lei. Prin comparație, la Mesogios același preparat costă de 3-4 ori mai mult și nu este la fel de bine gătit. Ăsta este unul dintre motivele pentru care Mesogios nu se află pe lista noastră.
La Zavat are și un punct slab: lipsa unei terase pentru vară. Așa că pentru lunile calde, locul nostru preferat devine următorul restaurant din top.
La Zavat | Popa Nan 16 | 0766.526.791

> Amada
Amada este prima opțiune de luat în calcul pentru lunile de vară. Amada ocupă o casă veche pe o stradă îngustă și retrasă în zona Piața Rosetti. Are o terasă cu multă vegetație și o fântână din piatră în centru. Ne amintește cumva de sudul Italiei, deși interiorul restaurantului și preparatele sunt cât se poate de grecești.
Gradina restaurant de peste Amada BucurestiExterior restaurant Amada BucurestiSecretul aici este că totul este foarte proaspăt. Peștele și fructele de mare sunt cumpărate de obicei în aceeași zi în care le mănânci. Au cele mai bune aperitive: pate de ton, halloumi la grătar cu dulceața, somon marinat în casă, feta picantă, iaurt picant. De fiecare dată când ajungem aici, sfârșim prin a ne lua aperitive și pentru acasă.
Meniu restaurant Amada BucurestiAperitive la restaurant Amada BucurestiPlatou fructe de mare la restaurant AmadaMeniul este însă variabil în funcție de oferta de pește a furnizorilor din ziua respectivă. Iar aperitivele sunt limitate la 4-5 opțiuni. Poate fi considerat un dezavantaj, dar cât timp asta asigură prospețimea și calitatea, pe noi nu ne deranjează în niciun fel.
În afara sezonului cald, restaurantul funcționează doar pe bază de rezervare. Spațiul din interior este mic și, pentru a menține profitabilitatea și calitatea preparatelor, gătesc doar dacă au rezervări. Adică trebuie să suni cu o zi înainte să îți anunți venirea, și pentru un minim de 3-4 persoane pe seară vor pregăti cina. Deci nu poți decide spontan că vrei să mănânci aici, ceea ce pe noi ne aduce foarte rar aici pe timp de iarnă.
Amada | Cristian Radu 3 | 0744496577

> Ancora
Suntem întotdeauna rezervați în privința restaurantelor din Herăstrău. Însă Ancora este excepția. Am fost impresionați de mixul bun de preparate, atmosferă, servire și prețuri de aici. Este potrivit cam pentru orice ocazie și orice context. Este perfect pentru o masă în weekend cu partenerul, dar și pentru a sărbători ocazii speciale alături de un grup mai mare de prieteni.
Interior Cerhanaua Ancora HerestrauSemineu la restaurant Ancora Bucuresti
Icre de peste la Cerhanaua Ancora HerastrauLup de mare cu piure cu trufe la Ancora Bucuresti Scrumbie in pergament la Ancora Bucuresti Tartar de lup de mare la restaurant Ancora BucurestiEste restaurantul cu cea mai mare diversitate din lista noastră. Are multe variante de pește proaspăt atât din România, cât și din afară, aperitive clasice (icre foarte bune) sau sofisticate (tartar de lup de mare de exemplu) și o servire apropiată de restaurantele bune de fine dining din București. Și la Ancora, spre deosebire de celelalte restaurante din listă, chiar și deserturile sunt de luat în calcul pentru a încheia cum se cuvine experiența culinară. Sfat valabil pentru oricare dintre categoriile meniului: ascultă recomadarile staff-ului înainte de a comanda ceva și nu o să îți pară rău.
Ancora | Sos. Nordului 7-9 | 0721.335.555

Kostas
Kostas este cea mai ieftină opțiune din lista noastră. Raportul calitate/preț este bun și au un meniu apropiat de La Zavat. Prețurile sunt mai mici, într-adevăr, dar la nivel de gust noi credem că nu se apropie suficient de mult de La Zavat. Însă dacă vrei să ieși într-un grup mai mare de prieteni sau ești în zonă la prânz în timpul săptămânii și nu vrei să cheltuiești prea mult, trebuie să știi că este o opțiune de luat în calcul. De încercat: icrele și platoul cu fructe de mare.
Caracatita la restaurant Kostas Bucuresti Platou cu fructe de mare la restaurant Kostas Bucuresti Interior restaurant Kostas BucurestiKostas | Traian 238 | 0733.567.827

 

  • NOUA Restaurant Bucuresti Trilogie de Peste
    Unde mâncăm în București în 2020. Lista noastră.
  • Belcanto Lisabona Avillez Shrimp Shell
    Destinație Lisabona. Ghid complet pentru foodies. Cele mai bune restaurante.
  • Azurmendi Oyster
    Țara Bascilor: Ghid complet pentru foodies

  • Georgia. Destinație gastronomică 2.0

Dining Restaurante Bucuresti

Comments

  1. Claudia says

    11/02/2015 at 15:08

    Buna ziua,

    Multumesc pentru review-uri, e un articol care chiar ma ajuta. Am o singura intrebare: cum se numeste preparatul din a doua poza de la Zavat? Ca sa stiu exact ce sa comand cand ajung acolo, pentru ca trebuie neaparat sa incerc acei creveti 🙂

    Multumesc si o zi frumoasa!

    Răspunde
    • amusebouche says

      11/02/2015 at 15:40

      Buna Claudia,

      Preparatele de la Zavat sunt (in ordine): calamari umpluti cu feta, creveti la gratar, caracatita la gratar si creveti in sos de unt. Cred ca te referi la crevetii la gratar. In poza e o cantitate mai mare decat la portia standard, mai exact 300-350gr in loc de 200gr. Poti cere ce cantitate vrei. Pofta buna!

      Răspunde
  2. Tea says

    12/02/2015 at 09:57

    Ati facut o gravida sa saliveze. Zavat for ze birthday it is! Merci de hint 🙂

    Răspunde
  3. tudor says

    12/02/2015 at 11:44

    Chef Calcan de ce nu e in top?

    Răspunde
    • amusebouche says

      12/02/2015 at 13:25

      Salut Tudor! Chef Calcan poate fi si el o optiune pentru un raport bun calitate-pret. Intr-un top mai extins, probabil l-am include si pe acesta printre recomandari.

      Răspunde
  4. Flavius says

    12/02/2015 at 21:24

    Eu stau in Pipera si pot recomanda Asteria ca fiind in ultimii 2-3 ani cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare unde am mancat. Au vitrina de peste si am inteles ca si ei aduc peste din Grecia de 2 ori pe saptamana. Ca si preturi pot spune ca este cred cu 30-40% mai jos decat Ancora unde de asemenea merg din cand in cand…

    Răspunde
  5. vanda says

    12/02/2015 at 23:37

    Mai adaugati si STRADIVARI’S de pe Basarabiei nr.94.
    Buuuun buuuun.

    Răspunde
  6. Andreea says

    13/02/2015 at 12:51

    Eu zic sa Ajungeți si prin centrul vechi si sa încercati peste si fructe de mare la restaurant Bell Mondo…

    Răspunde
  7. Mirch says

    17/02/2015 at 19:27

    M-as fi bucurat sa citesc un articol care foloseste termeni de comparatie ceva mai corecti. Ori, cata vreme amestecam taverne cu tejghele in piata (Dorobanti ce-i drept) si restaurante e cam greu sa iti faci o parere…
    Nu ma indoiesc ca se poate manca binisor in diversele locuri mentionate aici dar am dubii ca vorbim de aceeasi calitate. Daca tot v-ati apucat de scris, hai sa ne documentam mai bine cu privire la cultura gastronomica, zic.

    Răspunde
    • amusebouche says

      17/02/2015 at 23:29

      Salut Mircea,

      Pe zona de peste sunt taverne sau tejghele care merita mai multa atentie decat restaurante cu pretentii (care nu is merita banii). Iar criteriile pe care le-am folosit sunt de bun simt pentru orice iubitor de peste si fructe de mare.

      Răspunde
  8. Dan says

    21/02/2015 at 20:00

    Toate bune si frumoase – m-a incitat in special primul, din Pta Dorobanti – cu siguranta ma voi duce, cand voi veni in tara, mai ales ca e aproape.
    Mi-a adus aminte de ceva similar la Bangkok (alte dimensiuni: 100 m de tejghea cu jdemii de pesti, 50 m front de wokuri – alegi pestele care iti este adus gatit la masa), de care ma leaga o amintire grozava.

    Dar intrebare mare: cum fac saramura decrap? mai nou peste tot aveau crap copt pe care iti trantesc un ghiveci. La intrebarea de ce asa urmeaza raspunsul standard: asa vreau clientii! ma rog … dar sa se numeasca corespunzator – iar saramura sa o lase saramura.

    Răspunde
    • Dan says

      04/03/2015 at 18:12

      Post factum

      de fapt n-a fost, fiindca:
      – comparatia cu Bangkok am banuit-o exagerata, dar nu-mi inchipuiam ca poate sa fie si ridicola
      – sa mananci pe-un coridor intr-o piata la mese de resopa peste de 3-4 ori mai scump decat alaturi presupune foame f.mare in lipsa de alternative (ultima prezumptie este iluzorie..)
      – mai bine clasica traba de mici: bun, satios, convenabil -adica corect, nu pacaleala

      Răspunde
  9. Alex says

    25/05/2015 at 23:56

    Am fost uimit de fructele de mare de la Fish&Chips , am mai mancat la un hotel de 4 stele din Neptun ,dar nu se compara , Fish-ul asta a intrat cu calitate , desi nu pare ca pana la urma este o rulota,dar este noua,curata se vede ca s-a investit bine , este ceva …fara cuvinte//// dar din pacate intra la categoria tesghele 🙁 pacat

    Răspunde
  10. Toni says

    19/06/2015 at 20:25

    Am fost la Ancora si este scump rau, pe niste icre, doua ciorbe si un peste am dat 450 ron. Marfa e luata de la Metro. Nu merita!

    Răspunde
    • amusebouche says

      19/06/2015 at 21:52

      Toni, iti respectam parerea dar nu suntem de acord cu ea. Un peste te poate costa si mai mult: depinde de peste, daca e de captura etc. Este o diferenta mare intre o scrumbie de Dunare si un biban de mare de captura care trece de 1 kg. Exemplul dat de tine nu este relevant pentru ca nu ai oferit toate informatiile.

      Iar Metro Otopeni este unul dintre cei mai buni furnizori de peste din Bucuresti. Si nu sunt foarte multi.

      Răspunde
  11. Iulia says

    28/03/2016 at 17:12

    Buna, la ce restaurant pot gasii stridii proaspete? Multumesc

    Răspunde
    • amusebouche says

      29/03/2016 at 11:55

      Buna Iulia! Poti incerca la Raionul de Peste. Exista si un Oyster Bar deschis de curand pe care nu l-am incercat inca, Le Vivier.

      Răspunde
      • Diana says

        09/06/2018 at 19:44

        Nici nu merita ss il incerci! Este ridicol de scump, iar produse mai bune sunt, dupa cum spuneai, la Raion, sau la Bistro Mar!

        Răspunde
  12. ion anastasiu says

    18/03/2017 at 23:08

    Referitor la Raionul de peste :
    Mancat de trei ori si aceiasi problema : lipsa de atentie in curatirea si pregatirea produsului.
    De doua ori am comandat creveti salbatici si de fiecare data au sosit necuratati de impuritati. Sa mesteci nisip la asemenea pret nu se merita.
    A treia oara am comandat un peste sa fie filetat si facut la grill. Nu pun in balanta timpul in care a sosit produsul , desi plita era goala , dar pestele a sosit cu destule oase dupa filetare.
    Prea multi bani pentru prea putina atentie fata de clienti.

    Răspunde
  13. Nina says

    25/02/2019 at 11:51

    La Raionul de peste prețurile s-au scumpit mult, mai ales ca nu este confort deloc, se sta ca pe ace, și in mare graba, se mănâncă ca in gara, nu exista toaleta.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

UNDE MÂNCĂM ÎN BUCUREȘTI?

Restaurants Bucharest

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.