Weekendul este acel moment al săptămânii în care încercăm să alocăm mai mult timp pentru micul dejun. Asta înseamnă fie să pregătim ceva mai special acasă, fie o ieșire în oraș la primele ore. De obicei optăm pentru prima variantă, dar sunt cazuri în care vrem să ne răsfățam sau pur și simplu avem chef de ieșit.
Atunci ne îndreptăm către una dintre cele 5 variante de mai jos. Fiecare dintre locurile selectate are meniu special de mic dejun ce include ouă preparate în mai multe feluri, tartine, salate, produse de patiserie făcute în casa și/sau clătite și sucuri proaspete, plus alte variante de mic dejun mai “light”.
Ne influențează alegerea și distanță de parcurs până la destinație, dar și durata micului dejun. Sunt locuri în care servirea este rapidă și altele mai potrivite pentru diminețile în care n-ai prea multe de făcut.
1.Frudisiac
Frudisiac este locul nostru preferat pentru mic dejun. Este cel mai tânăr loc din listă. A plecat la drum drept sora mai mică din Peninsula Scandinavă a Rue du Pain (ambele având același owner), dar a devenit rapid cel mai hip loc din oraș pentru brunch&breakfast.Printre avantaje: masa comună, opțiunile healthy și clătitele cu ricotta pe care le găsim a fi cele mai bune din oraș. Plus câteva deserturi grozave de la Rue du Pain. Au avocado toast în diverse combinații prestabilite dar oricum îți poți personaliza mixul cu diverse extras, ouă poșate, un ham&cheese reușit, shakshouka, granola și cafea bună de la DROP – o micro prajitorie din Suedia.
Iar dacă devii de-al casei există varianta daily specials care te ajută să scapi de monotonie.Ce ne place să mancăm aici: Egg-vocado cu extra de ciuperci, Burrata toast, clătite cu ricotta și lămâie, Frudisiac sallad
Localizare: Frudisiac ocupă o „cabană nordică” în zona Dorobanți, pe Intrarea Bitolia 4
Timp de servire: scurt/ mediu
2. Uptown
Uptown este locul cel mai liniștit și puțin aglomerat din listă. Este singurul loc din București în meniul căruia am descoperit ouă Bella Donna (ouă posate pe pat de mămăliguță, cu pancetta și roșii). Între timp le-au eliminat din meniu, însă dacă îi rogi frumos, îți vor bucura dimineața cu preparatul dorit 🙂 În plus, au clătite americane cu unt și miere de acacia. Este o alegere bună și pentru un mic dejun de business.
Ce ne place să mâncăm aici: ouă Bella Donna, ouă Florentine, platou de brânzeturi, omletă cu ciuperci și verdeață, clătite americane cu diferite tipuri de dulceață și miere
Localizate: Ocupă o vilă interbelică în zona liniștită a nordului, lângă ICR și Institutul Italian de Cultură. Adresa: Str. Rabat 2
Timp de servire: mediu/ lung
3. Fior di Latte
De obicei venim la Fior di Latte când partea feminină a Amuse Bouche își dorește să înceapă weekend-ul cu acel musli cu iaurt și fructe proaspete fără termen de comparație. Sau când vrem amândoi să ne răsfățam la mic dejun cu înghețată artizanală adăugată clătitelor sau cafelei.
Ce ne place să mâncăm aici: iaurt cu musli și fructe proaspete, omletă cu pancetta și pecorino, ouă Benedict, salată cu feta, ouă de prepeliță și ciuperci, clătite cu căpșuni caramelizate, fistic și înghețată, affogato al caffe
Localizare: Bd. Primăverii 19-21
Timp de servire: mediu/lung
4. Rue du Pain
Rue du Pain este probabil unul dintre cele mai apreciate locuri de mic dejun și brunch de weekend de către toți cunoscuții noștri.
Este un loc care care a rămas aproape neschimbat în ultimii ani. Weekend-urile la Rue du Pain sunt un mix interesant și gălăgios de oameni și stări. De la singles cool care citesc relaxați ziarul, la familii numeroase. În ciuda esenței sale franțuzești, pe noi atmosfera de la Rue du Pain ne duce tot timpul cu gândul la unul din locurile noastre preferate din Praga: Bakeshop.
La nivel de meniu, Rue du Pain are multe variante din care poți alege pentru mic dejun: ouă Benedict, diverse variante de omletă, sandvișuri și quiche-uri, la granola și brownies.
Ce ne place să mancăm aici: Ouă Benedict și Cheesecake cu vanilie
Localizate: Calea Floreasca 111-113
Timp de servire: scurt/ mediu – depinde la ce te hotărăști din meniu 🙂
5. Chocolat
Ne place Chocolat pentru că oferă un mic dejun clasic complet. În plus, stă bine și la capitolul produse de patiserie.
Ce ne place să mâncăm aici: mic dejun sărat (2 ouă bio pregătite cum îți dorești, salată, bacon, cârnați, mix de brânzeturi, unt, mix de chifle și espresso – totul la 45 de lei), tartine cu ton, tartine cu prosciutto crudo, parmezan și sparanghel, tartine cu feta, busioc și roșii uscate, ouă Benedict cu sparanghel și bacon.
Localizare: Chocolat Ateneu – Strada Episcopiei 6
Timp de servire: scurt
alina says
Pacat ca Fior di Latte foloseste cea mai ieftina „bagheta” industriala 🙁
Tea says
Uf, pacat ca m-am mutat din zona :)) Din 1 Mai pana in Pajura n-aveti nimic? 😀
Alex says
Rue du Pain, timp de servire mic??? Really?
Irina says
Am fost la Frudisiac.e super tare! Mancare foarte buna,cafea extraordinara si servire buna. Atmosfera ca in afara.hipsteresc 🙂