Roma este unul dintre acele orașe în care oferta de restaurante și cafenele este foarte aglomerată. Și cum despre Italia există percepția că “oriune se mănâncă bine”, mai toate locurile sunt pline de turiști care se conving că lucrurile nu stau chiar așa.
Îți dăm câteva ponturi care să te ajute să nu cazi pradă “capcanelor pentru turiști”. Respectiv, am ales 3 locuri în care se mănâncă foarte bine, fiecare dintre ele fiind poziționat aproape de unul dintre principalele obiective ale orașului.
1.Ristorante Salumeria Roscioli – Vatican
Roscioli este o afacere de familie – parte restaurant, parte gourmet shop, parte wine bar. Mese foarte apropiate, nimic fancy la nivel de decoruri, atmosferă tipic romană. Poziționat în centrul istoric al Romei, este foarte la-ndemana de ajuns la Roscioli după o vizită la Vatican sau la Castelul Sant’Angelo.
Roscioli este genul de loc pentru inițiați. Aici mănâncă deopotrivă italieni de-ai locului, turiști informați, superstar chefs și specialiști din zona de food. Trebuie să știi ce să îți comanzi și să te lași puțin ghidat de staff-ul lor și vei pleca de aici încântat. Pentru că La Roscioli găsești startere grozave în fel de fel de combinații mai mult sau mai puține romane și paste bune, dar se pare că preapartele pricipale și deserturile nu sunt chiar punctele lor forte.
Noi asta am citit peste tot înainte de a ajunge aici. Așa că ne-am făcut temele, la fața locului am pus în practică meniul prestabilit și masa a fost excelentă.
Ce să îți comanzi la Roscioli: burrata cu roșii cherry semi-uscate, mozzarella di bufala cu jamon Pata Negra, mortadella cu Parmigiano Reggiano ras, anșoa Cantabrian cu unt cu vanilie servit cu o pâine specială (preparatul nostru preferat), paste cu anșoa și unt sau gnocchi amatriciana. Plus, au vinuri foarte bune la pahar.
Ce mai trebuie să știi:
- Îți trebuie neapărat rezervare, indiferent că ajungi la prânz sau la cină. Încearcă să o faci cum cu 4-6 zile în avans, să fii sigur
- Staff-ul este și drăguț, atent și haotic în același timp. La fel și partea cu preluarea rezervărilor – va trebui să aștepți puțin afară chiar dacă ai rezervare. Dar merită 🙂
- salumeriaroscioli.com
2.Aroma – Colosseum
Aroma este unul din cele mai apreciate restaurante din Roma. Are 1 stea Michelin și beneficiază de o priveliște impresionantă înspre Colosseum, unul din cele mai importante obiective turistice ale orașului. Aroma se află la ultimul etaj al hotelului Palazzo Manfredi ( 5*), într-o vilă construită în secolul 17 la doi pași de Colosseum. Se spune că în Roma Antică aici se afla cea mai mare școală de gladiatori.
Aroma apare frecvent și în topurile care includ restaurantele cu cel mai bun view. Din Italia și din lume în general. Priveliștea este un element care contribuie consistent la atmosfera locului și face din Aroma o alegere romantică.
Noi am ajuns aici la prânz și a fost excelent. De la mâncare, la priveliște și staff. Am ales meniul de degustare, care este același cu cel de seară. În general se întâmplă ca restaurantele să ofere variante diferite pentru prânz și seară, dar nu și în cazul Aroma.
Am făcut și multe poze 🙂 Dar v-am povestit mai pe larg într-un articol separat aici.
Ce mai trebuie să știi:
- Îți dăm un pont legat de Aroma: dacă folosești platforma Mastercard Priceless Cities, te asiguri că vei primi tratament privilegiat. Respectiv cea mai bună masă și un pahar de șampanie de început din partea casei. Mai multe informații aici.
- Trebuie rezervat cu aproximativ 2 luni înainte, indiferent dacă este vorba despre prânz sau cină. Mai ales dacă ajungi în plin sezon turistic. Este un loc foarte căutat de italieni și turiști deopotrivă, atât pentru view cât și pentru mâncare.
- aromarestaurant.it
3.Armando al Pantheon
Armando al Pantheon este un simbol al bucătăriei tradiționale romane și este literalmente lângă Pantheon. Deloc ascuns, deloc greu de găsit și foarte atipic în zona comercială și turistică a Pantheonului.
Armando al Pantheon este o trattoria autentică, afacere de familie, deschisă undeva la începutul anilor 60. Păstrează încă atmosfera old school și un meniu tradițional bun, de luni până vineri. Peste weekend meniul este puțin reinterpretat. Va recomandăm să ajungeți aici în timpul săptămânii.
De experiența culinară se ocupă Claudio Gargioli, fiul lui Armando 🙂 Cam orice ai comanda aici este foarte bun. De la mozzarella di bufala, burrata, pâine făcută în casă cu unt și anșoa, până la paste, pește și preparate din carne. Plus ca au și “preparatele zilei” care se dovedesc de cele mai multe ori a fi o alegere excelentă. Cum este și preparatul din fotografie pe care l-am încercat noi cu anșoa și roșii.
Ce mai trebuie să știi:
- Rezervare obligatorie – cam cu 2 zile înainte
- armandoalpantheon.it
Lasă un răspuns