Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

3 restaurante pe care să le încerci în Paris

02/06/2015 amusebouchero Leave a Comment

În Paris sunt în jur de 13000 de restaurante. Este și orașul numărul 1 în Europa ca număr de stele Michelin. Găsești aici multe restaurante bune, dar și locuri scumpe unde este o diferență mare între ceea ce plătești și ceea ce primești. Îți recomandăm să te documentezi puțin înainte, mai ales dacă ești la prima vizită în Paris.
Restaurante in Paris Pe lângă postările dedicate restaurantelor cu stele Michelin pe care le-am vizitat în Paris, am făcut și o listă scurtă cu locurile care ne par cele mai bune opțiuni în ceea ce privește raportul calitate/preț. Sunt restaurante despre care am citit înainte și am validat informațiile la fața locului. Însă indiferent pe care dintre ele îl alegi, trebuie să îți faci rezervare în avans.

1. Le Chateaubriand
În Paris există o mișcare gastronomică ce poartă numele de „€œbistronomy movement” și se referă la chefi cunoscuți și apreciați care coboară prețurile și rigoarea atmosferei asociată restaurantelor cu stele Michelin în favoarea unui context „€œmai umil”. Le Chateaubriand este unul dintre restaurantele asociate acestui curent și totodată unul dintre cele mai cunoscute și apreciate restaurante din Paris.
interior restaurant Le Chateaubriand salata de calamar la restaurant Le Chateaubriand meniu degustare la restaurant Le Chateaubriand Paris
peste cu sparanghel la restaurant la Le Chateaubriand Paris
Ocupă în acest moment locul 27 în Top 50 cele mai bune restaurante din lume 2014, iar un meniu de degustare cu 6 feluri, plus surprize din partea casei, costă 70 de euro. Toate acestea o plasează în fruntea topului experiențelor good value for money de testat în Paris.

Meniul de la Le Chateaubriand este creativ și surprinzător, cu multe vegetale și pe alocuri carne crudă sau gătită, în funcție de zi. Căci meniul se schimbă de la o zi la altă în funcție de oferta furnizorilor și de inspirația chef-ului basc Inaki Aizpitarte. Și nu știi dinainte ce vei mânca.
desert cu capsuni la la restaurant Le Chateaubriand Paris
desert surpriza la la restaurant Le Chateaubriand Paris
Absolut tot ce am încercat aici a fost foarte bun. Ne-au plăcut în mod special peștele cu sparanghel alb și flori de acacia și salata de calamar, sparanghel de apă și pudră de wakame, preparatul semnătura al lui Inaki. Le Chateaubriand deschide rezervările cu 3 săptămâni înainte, însă doar pentru prima serie de cină, între 19:30 și 21:30. După 21:30 mesele se alocă celor care așteaptă la bar, în ordinea venirii.

Le Chateaubriand este unul dintre restaurantele cel mai greu de rezervat din Paris. Va trebui să suni fix cu 21 de zile înainte de vizită pentru a te asigura că prinzi loc.
Le Chateaubriand | 129 Avenue Parmentier | + 33 1 43 57 45 95

 

2. Chez L’Ami Jean
Chez L’Ami Jean ocupă un spațiu mic pe strada Rue Malar, aproape de Domul Invalizilor. Are doar câteva mese, iar o parte dintre ele sunt “shared”, o situație foarte pariziană de altfel. Elementele de decor din acest restaurant nu au absolut nicio legătură între ele și creează un mix de neînțeles și kitschios de-a dreptul. Însă per total atmosfera este grozavă, iar mâncarea foarte bună.
fel principal la restaurant Chez L'Ami Jean Paris terina cu obraz de porc la la restaurant Chez L'Ami Jean Paris preparat din miel la restaurant Chez L'Ami Jean Paris
Chez L’Ami Jean este creația chef-ului basc – Stephane Jego. Este unul dintre cei mai respectați chefi din Paris și merită din plin să îl vizitezi pentru un meniu de degustare mai mult decât “îndestulator’. Carte Blanche (meniul de degustare) costă 78 de euro și include 7-8 preparate în cantități destul de generoase. Așa că este recomandat să mănânci foarte ușor sau deloc la prânz, dacă ai o cină programată aici.
macrou la restaurant Chez L'Ami Jean Paris desert la restaurant Chez L'Ami Jean Paris
Oriunde stai în restaurant, îl vezi pe Stephane la barul ce delimitează bucătăria semi-deschisă, montând fiecare farfurie în parte. Iar dacă staff-ul află că ești din România, îl roagă pe colegul lor, Marius să se ocupe de masa ta. Marius este alături de ei de 12 ani și este unul dintre cei mai profesioniști pe care i-am întâlnit până acum, oriunde.

Ne-au plăcut în special: supa de creveți, preparatul din carne de miel, macroul semi-crud cu legume și orezul cu lapte de la desert.
Chez L’Ami Jean | 27 Rue Malar | +33 1 47 05 86 89

3. Semilla
Semilla este situat în inima unuia dintre cele mai efervescente cartiere ale Parisului, Saint Germain, alături de celelalte 3 business-uri parte ale aceleiași familii – Fish (La Boissonnerie), Cosi, La Derniere Goutte. Într-un design industrial, la Semilla am avut parte de un meniu clasic franțuzesc – variante a la carte sau meniu de degustare. Noi am optat pentru prima variantă din cauza lipsei de timp.
foie gras la restaurant Semilla Paris piept de rata foie gras la restaurant Semilla Paris peste cu legume foie gras la restaurant Semilla Paris desert cu capsuni la restaurant Semilla Paris
Totul a fost bun: aperitiv din foie gras, piept de rață, pește și deserturi pe bază de căpșuni. O masă completă în 2 aici te costă în jur de 100 de euro, fără vin. Însă asocierea cu La Derniere Goutte ( magazin de vinuri și cursuri de degustare) face că Semilla să aibă și o selecție excelentă de vinuri la prețuri foarte bune. Am profitat de ocazie și ne-am urmat pasiunea pentru Chardonnay-ul din Burgundia și aici.
De reținut: Semilla este deschis în ziua de luni când majoritatea restaurantelor din Paris sunt închise.

Semilla | 54 Rue de Seine | +33 1 43 54 34 50

Încheiem cu o extra-recomandare: dacă vrei să mănânci bine în Paris, compune-ți  dinainte propria listă cu restaurante pe care vrei să le vizitezi. Site-ul parisbymouth.com e o sursă excelentă de informații care să te ghideze în alcătuirea listei în cauză. Găsești aici articole dedicate fiecărui cartier din oraș, cu review-uri și comentarii relevante pentru fiecare restaurant.

  • Taubenkobel destinatie culinara autentica Europa
    Taubenkobel. Destinație culinară de top în depresiunile Panoniei

  • Santorini: a doua lună de miere
  • Aponiente Restaurant unique concept gastronomia del mar
    APONIENTE. Gastronomia mării. Gastronomia mărilor necunoscute
  • Belcanto Lisabona Avillez Shrimp Shell
    Destinație Lisabona. Ghid complet pentru foodies.

Eat & Travel City Break Paris, Fine Dining, Restaurante Paris

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

UNDE MÂNCĂM ÎN BUCUREȘTI?

Restaurants Bucharest

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.