Ne pregătim pentru cel de-al doilea weekend gastronomic din acest an. Am ales de data această să ne întoarcem într-unul din locurile noastre preferate, în inima munților Apuseni. Revenim la Raven’s Nest alături de doi dintre cei mai apreciați chefs ai României: Roland Suciu (BARACCA – Cluj) și Alex Petricean (NOUA – București).
Unde? Raven’s Nest
Raven’s Nest este cea mai autentică trimitere către stilului de viată străvechi al oamenilor locului pe care am descoperit-o în România. Case din lemn, vechi de 100 de ani, stau laolaltă într-o compoziție a satului aflat la intersecția traditionalului cu basmul. Totul ancorat la baza rezervației naturale Cascada Vanătarele Ponorului, păstrand amprenta originală a vechilor construcții de aici. La care adăugăm un drum de poveste printre munți, cu peisaje de fotografiat la fiecare pas, și repere din basme cu nume sugestive: Poarta Zmeilor, Hudă lui Papară. Spectaculos, nu-i așa? Când se întâmplă?
26-28 iulie.
Cine gătește?
Îi aducem pentru prima dată împreună pe Roland Suciu de la BARACCA (Cluj) și Alex Petricean de la NOUA (București), pentru 2 cine “speciale”.
Roland Suciu, Head Chef BARACCA, ClujBARACCA este un reper gastronomic în Cluj, de mai bine de 10 ani. Cam toate vizitele noastre în oraș în ultimii ani, au implicat o oprire obligatorie la BARACCA. Valabil pentru cam toții cunoscuții noștri, de altfel.
De noua direcție culinară de la BARACCA se ocupă Roland Suciu. A preluat pe parcurs frâiele bucătăriei și a îndrăznit să ducă lucrurile la următorul nivel. El este responsabil de primul meniu de degustare al restaurantului, cu multe ingrediente locale și vinuri românești. Și este doar începutul. Roland mai are multe de dezvăluit.
Alex Petricean, Head Chef & Owner NOUA, București
NOUA, restaurantul lui Alex Petricean a împlinit de curând o luna. Dar arată deja ca un proiect gastronomic matur. Ar trebui să ajungi aici ca să înțelegi cu adevărat cu ce se ocupă Alex. Dacă nu ai făcut-o deja 🙂
Ne bucurăm să îl avem alături de noi și la Raven’s Nest, după experiențele extraordinare de la Valea Verde și Limanul.
Ce avem în program? Structura programului de la Raven’s Nest o urmează pe cea a evenimentelor anterioare. Avem în plan două cine speciale pentru serile de vineri și sâmbătă. Avem meniu de degustare și wine pairing. Că de obicei, seară de vineri va fi mai light cu “doar” 4-5 preparate.
Veți descoperi diferențele și asemănările dintre viziunile gastronomice ale celor doi chefs și perspectiva lor asupra contextului natural fabulos în care ne vom afla. Vor folosi ingrediente de aici și de acolo, tehnici noi și vechi, arome și povești ce se vor imprima cu siguranță pe palatul și în memoria noastră, a tuturor.
Pentru ziua de sâmbătă luăm în calcul prânz în mijlocul naturii și câteva activități în zonă. Pentru cei care își doresc să facă mișcare înainte de cină. Pentru restul există jacuzzi-ul și terasă de la Raven’s Nest cu una dintre cele mai frumoase priveliști din România. Cost și rezervări
Prețul pachetului este 500 euro/persoană pentru tot weekendul. Include cazare în cameră dublă pentru 2 nopți, activitătile de peste weekend, mesele cu tot cu wine pairing.
Avem doar 16 locuri disponibile în total. Evenimentul este dedicat exclusiv adulților.
Informații și rezervări la contact@amusebouche.ro.
Mulțumim partenerilor noștri pentru susținere: UniCredit Bank, BMW & Automobile Bavaria, San Pellegrino & Acqua Panna, Țuca Zbârcea & Asociații, Nasul Roșu.
Lasă un răspuns