Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Weekend gastronomic la Hadar Chalet cu Oana Coantă și Alex Petricean

15/09/2019 amusebouchero Leave a Comment

Ne îndreptăm ușor spre finalul seriei noastre de evenimente gastronomice 2019 în afara Bucureștiului. Turul culinar printre locații cu poveste ale diferitelor regiuni, tradiții, ingrediente locale și colaborări între chefi pe axe diferite dar motivați de aceleași valori, se încheie în 2 luni.

Dar până atunci mai avem câteva opriri interesante pe care să le adaugi în agenda ta de toamnă. Prima dintre ele se întâmplă în weekendul 11-13 octombrie la Hadar Chalet împreună cu Oana Coantă și Alex Petricean.

Hadar ChaletHadar Chalet Night ViewVechea cabană de vânătoare a lui Ceaușescu, înconjurată de pădure și liniște deplină (nu ai semnal la telefon pe o rază de 4 km oricât ai insista), este transformată astăzi sub bagheta magică a surorilor Toma într-un adevărat chalet. Adică Oana și Adriana au adus pe Valea Siriului stilul cabanelor cochete ale Alpilor, într-o abordare proprie, cu detalii ce te poartă fără să vrei în atmosfera confortabilă a poveștii.Hadar Chalet The BarnEste unul dintre locurile noastre preferate din România. Așa cum sunt toate opririle gastronomice ale acestui an, de altfel. Este un loc care și-a îmbunătățit aspectul, în ciuda anilor de activitate și a popularității sale.Hadar Chalet InteriorHadar Chalet Table SetupHadar Chalet Room detailsDin categoria informațiilor utile: traseul implică 4 km de drum forestier în stare bună, iar lipsa semnalului pentru telefonul mobil este compensată de opțiunea fixă din cabană și wi-fi în perimetrul acesteia.

Oana CoantăOana-Coanta-Hadar-ChaletOana păstorește de aproape 20 de ani Bistro de l’Arte în Brașov, un loc care a evoluat odată cu ea și odată cu vremurile. Este restaurantul pentru care facem ocol special de fiecare dată când ne aflăm în zonă.

Bistro de l’Arte este ancorat în gastronomia Ardealului. Aduce la masă rețetele regiunii într-o abordare actualizată. Reușește să se depărteze suficient de mult de abordarea bunicii cât să simți că e o mână modernă în spate care înțelege cum să îți ofere un strop de profunzime în farfurie și satisfacții gustative pe mai multe planuri. Dar în același timp rămâne suficient de aproape, cât să nu piardă sentimentul acela de căldură al meselor de acasă.

Ce mănânci la Oana în bistro, nu prea mai ai unde altundeva. În Brașov și pe o rază considerabilă în jurul lui. Totul în sezon, curat, făcut de la zero, cu ingrediente de la producători locali, testați. Îi găsești chiar listați pe spatele meniului de fiecare dată, să știi de unde îți vine mâncarea. La Oana poți să găsești zamă de salată cu jumări de slănină și papară, ciorbă de găină de țară cu lapte covăsit, pui cu sos de prune în stilul regiunii, ciulama de iepure cu muștar și dafin, păsat cu trufe și cârnat de oaie, lichiu cu prune sau gomboti.

Oana este o voce puternică a regiunii, susținătoare Slow Food și om care se încăpățânează să îi readucă pe oameni pe calea gusturilor adevărate. Fără potentiatori, fără import, fără scurtături. Activitatea ei a fost recompensată în acest an de ghidul Gault&Millau cu premiul “Best Female Chef”, prima oară când acest premiu se desemnează în România.

Oana este la primul eveniment alături de noi, așa că hai la Hadar Chalet să afli mai multe, nu ne crede pe cuvânt.

Alex PetriceanAle Petricean NOUAAlex este un veteran al evenimentelor Amuse Bouche și unul dintre cei mai apreciați chefs ai României. Pionier al Noii Bucătarii Românești, Alex a fost desemnat Chef of Year Gault&Millau 2018, a fost membru al echipei de cercetare NOMA 2.0 (restaurantul ce ocupă locul 2 în topul celor mai bune din lume) și a lucrat vreme de 3 ani în câteva bucătarii celebre de pe 3 continente. Numim aici doar Geranium, Central, Quintonil.

La jumătatea lunii iulie Alex a gătit alături de Ana Roš la NOUA, restaurantul său de doar 5 luni, o cină extraordinară care a marcat sărbătorirea a 120 de ani de S.Pellegrino. Un moment premieră pentru România și primul său contact cu scena gastronomică globală din poziția de head-chef.

Ce avem în program pentru weekend-ul 11-13 octombrie la Hadar Chalet
Evenimentul debutează cu cina de vineri – meniu scurt de degustare (5-6 preparate), într-o abordare mai rustică, cu vinuri asociate fiecărui preparat.

Sâmbătă: mic dejun, activitate ușoară în natură, cât să facem puțină mișcare între mese și să descoperim secretele cadrului special în care se află Hadar Chalet (da, o să fie și cu Ceaușescu), prânz simplu cu priveliște, câteva activități opționale sau timp liber să te pregătești pentru punctul culminant al întâlnirii noastre la cabana din inima pădurii, cina de sâmbătă.
Respectiv, meniu extins, răsfăț pentru simțuri în aproximativ 8-9 acte și vinuri pe măsură. Plus câteva surprize asociate, le descoperiți la fața locului.

Duminică: mic dejun, relaxare și pornim ușor spre casă. 
Totul asezonat cu atmosferă prietenoasă, companie de calitate, ingrediente locale curate, sustenabilitate și responabilitate din grădină, în bucătărie și până în zona de dining.

Cost și rezervări
Prețul pachetului este 500 euro/persoană pentru tot weekendul. Include cazare în cameră dublă pentru 2 nopți, activitătile de peste weekend, toate mesele cu tot cu wine pairing.

Avem 22 de locuri disponibile în total. Evenimentul este dedicat exclusiv adulților.
Informații și rezervări la contact@amusebouche.ro.

Clienții UniCredit Bank au parte de extra beneficii. Mai multe detalii în momentul rezervării.
Pentru cei care caută un serviciu de închirieri mașini pentru acest weekend special, prietenii noștri de la Bavaria Mobility oferă un discount de 30%.

Mulțumim partenerilor care ajută la realizarea acestor weekenduri speciale:
UniCredit Bank, San Pellegrino & Acqua Panna, Țuca Zbârcea & Asociații, BMW Romania, Bavaria Mobility, Consiergo, Nasul Roșu.Parteneri Hadar Chalet


  • New Anatolian Cuisine întâlnește New Romanian Cuisine. 4-hands dinner Maksut…
  • Eveniment Cincsor amusebouche.ro Radu Dumitrescu Ioan Bebeselea
    Povestea în imagini a weekend-ului gastronomic Casele de Oaspeți din…
  • Eveniment gastronomic Ravens Nest amusebouche.ro Chefs Alex Petricean Roland Suciu
    Cum a fost evenimentul gastronomic Raven’s Nest
  • Zabola Romantic table
    Zabola – Istorie și romantism în Ținutul Conacelor

Evenimente Alex Petricean, Evenimente Amuse Bouche, Oana Coanta

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.