Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Top 10 deserturi din București

13/01/2015 amusebouchero 3 Comments

Desertul este cel care face de multe ori diferența, atunci când încercăm să alegem între două restaurante bune. Și tot desertul este cel care ne readuce constant în anumite restaurante.

Ți-am pregătit un top 10 cu astfel de deserturi din București, care fac diferența pentru noi. Am luat în calcul, în principal, gustul și complexitatea preparatului. O parte dintre ele au și un ritual special de servire, ceea ce le aduce o bilă albă în plus. Dar am ținut cont și de raportul dintre preț și ceea ce primești.

10. Tiramisu cu ciocolată – la Fior di Latte
Desert Bucuresti fior di latteVarianta noastră preferată de tiramisu făcut „în casă” de Patrizia Paglieri. Se poate lua și la pachet. Preț: 26 Ron

9. APOTEOZA – la Chocolat
Desert Chocolat ApoteozaDeserturile de la Chocolat s-au tot diversificat în ultima perioadă. Un lucru însă a rămas neschimbat: cea mai bună prăjitură, Apoteoza. Preț: 25 Ron

8. White Duchess – la Morgan la Dud
Desert White Duchess Morgan la DudUnul dintre motivele pentru care mergem la Morgan la Dud este: White Duchess. Un desert  simplu și foarte bun, cu bază din cremă de vanilie și straturi fine de foetaj. Preț: 20 Ron

7.  Mousse de ciocolată albă și neagră, spumă de lapte și trufe – la Casa di David
Desert Casa di DavidCiocolată și trufe – o combinație de nerefuzat.Prețul este însă cam mare pentru ceea ce oferă. De aceea ocupă doar locul 7. Preț: 48 Ron

6. Tartă de lămâie cu yuzu – la Joseph by Joseph Hadad
Tarta lamaie Joseph HadadUn desert cu multe fructe proaspete de la chef Hadad, recomandat în special pentru zilele de vară. Preț: 42 Ron

5. Sorbet de castravete – la The Artist
Sorbet castravete The ArtistCel mai spectaculos desert ca ritual de servire din lista noastră. Și una dintre foarte puținele constante ale meniului The Artist (care se schimbă la aproximativ 3 luni). Preț: 23 Ron

4. Mille feuilles cu fructe de pădure – Le Cantine de Nicolai
Mille Feuilles La Cantine de NicolaiUn desert clasic franțuzesc excelent interpretat și cea mai bună variantă de desert din meniul La Cantine de Nicolai. Preț: 28 Ron

3. Sable Breton și panna cotta cu miere și zmeură – la L’Atelier
Desert Latelier hotel epoquePreparatele sofisticate au fost întotdeauna un punct forte al celor de la L’Atelier. Iar  alegerea noastră nu este o excepție: un desert italienesc excelent reinterpretat de un chef francez. Preț: 38 Ron

2. Earth – la Joseph by Joseph Hadad
Earth Joseph HadadO combinație suprinzatoare de elemente și unul dintre cele mai cunoscute preparate ale lui Joseph Hadad este Earth.
Ciocolată, cremă Porcini, cardamom, boabe de tonka mărunțite, gutuie, ganache de ciocolată  albă și trufe – totul într-un singur  desert. Preț: 45 Ron

1.Cremă de zahăr ars cu Baileys și înghețată de nuci – la Le Fin Palais Royal
Creme brulee Le Fin Palais RoyalLe Fin Palais Royal are în meniu mai multe deserturi speciale care s-ar fi putut regăsi în acest top. Însă crema de zahăr ars cu Bayles și înghețată de nuci este de departe cea mai gustoasă variantă. Preț: 40 Ron

  • Aponiente Restaurant unique concept gastronomia del mar
    APONIENTE. Gastronomia mării. Gastronomia mărilor necunoscute
  • Worlds 50 Best Restaurants 2019
    Cum am simțit gala World’s 50 Best Restaurants 2019
  • NOUA Alex Petricean
    5 lucruri despre NOUA, proiectul lui Alex Petricean

  • Twins Garden Moscova. La masa fraților Berezutskiy

Dining Fine Dining, Restaurante Bucuresti

Comments

  1. Gabriela Gavrilescu says

    14/01/2015 at 19:09

    Chiar sunt o mare pofticioasa si cred ca as incerca toate deserturile postate. Arata minunat.

    Răspunde
  2. Ioana says

    15/01/2015 at 17:22

    De la Chocolat cel mai bun mi se pare Moelleux au Chocolat.

    Răspunde
  3. Alma says

    22/01/2015 at 12:23

    Voi incepe testarea cu desertul desemnat pe locul 1 :D! Subscriu pentru locurile 8 si 9 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Comandă cartea noastră

Imperfect. Cum îmbunătățești relația cu mâncarea și risipa

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.