Naan – food&drink studio este o apariție nouă în peisajul bucureștean. Restaurantul a fost deschis la jumătatea lunii iunie. Noi am ajuns la Naan încă din primele zile de la deschidere, după ce am urmărit o perioadă activitatea lor de pe Facebook.
Naan este un bistro premium ce ocupă un spațiu organizat pe două nivele, pe strada C.A. Rosetti. La primul nivel este restaurantul propriu-zis, care are în jur de 6 mese, iar la subsol este crama, o idee mai încăpătoare la prima vedere. Totul decorat într-un mix de stiluri. De la influențe scandinave, la plafon cu plante și scaune transparente din plexiglas pe alocuri.
Restaurantul ne-a lăsat o impresie bună la prima vedere. Atât de bună încât am revenit la interval de câteva zile pentru a mai testa câteva preparate. Meniul de aici include mâncăruri din bucătăria internațională, plus câteva variante de inspirație indiană. Acest lucru este semnalat și de numele restaurantului. Naan fiind de altfel o pâine indiană.
Lăsând deoparte influențele indiene, putem spune că Naan se apropie ca abordare culinară de Stadio, însă duce totul la un nivel mai ridicat. Tot ce am încercat aici a fost bun: carpacio de vită, canape de sfeclă și brânză de capră, o combinație gustoasă de vită la grătar, creveți și legume, frigărui de berbecuț, paste cu curcan, piept de rață, ton roșu cu orez negru și unul dintre cele două deserturi pe care le poți încerca aici: tort cu morcovi. Aperitivele sunt în jur de 30 de lei, în timp ce un fel principal ajunge până la 50-70 de lei.
Meniul de vinuri este compus de somelierul Ovidiu Olteanu, cel care ne-a făcut și recomandările în funcție de preparatul pe care l-am ales și ne-a răspuns la toate întrebările. Este o abordare pe care ne-ar plăcea să o întâlnim mai des în restaurantele din București. La nivelul listei de vinuri, primează cele din România într-o selecție destul de variată. Pentru varianta la pahar există momentan doar opțiunea Epicentrum de la Crama Gîrboiu.
În concluzie, Naan se anunță a fi o apariție fresh și interesantă în lumea culinară a Bucureștiului.
Nu putem trage o concluzie clară în această fază, însă Naan este un restaurant pe care îl vom urmări în perioada următoare. Revenim cu un update.
Ce mai trebuie să știi:
- Naan încă nu are site, dar îl poți urmări pe pagină de Facebook aici
- În curând se vor organiza evenimente de degustare de vinuri
Naan | C.A.Rosetti 26 | 0721 662 114
Mihai says
Cum puteti compara un restaurant ce se doreste a fi fine dining cu unul ce nu are nicio legatura cu aceasta zona? Stadio este un restaurant ce se adreseaza maselor, mult mai ieftin ca Naan, cu produse normale, fara pretentii de fine dining. Naan este un restaurant cu somelier langa masa, de 7-8 ori mai mic decat Stadio din punct de vedere al capacitatii. Stadio serveste 500-600 de clienti pe zi, Naan 50-70.
Deci ce comparam, mere cu portocale? Comparati Naan cu Fior di late, Di David, Brasserie, Isoletta samd, pt ca ei in zona aia vor sa mearga, la acel tip de client, desi nu cred ca au vreo sansa. Clientul Stadio nu are bani sa plateasca 70 lei pe un fel de mancare, poate doar daca e vita.
Oricum, pare advertorial ce ati scris aici. Va urmaream pt ca am avut impresia ca va pricepeti, dar vad din nou ca in Romania oamenii se pricep foarte bine la 3 lucruri: politica, fotbal si restaurante.
amusebouche says
Salut Mihai,
Iti multumim pentru mesaj si pentru observatiile relevante. Punctual:
Nu vedem Naan ca un restaurant din zona de fine dining. Este un bistro cu pretentii si cu elemente care ar trebui sa se regaseasca in locatiile de fine dining ( somelier). Vedem ce se va intampla in perioada urmatoare.
Am facut o singura referire la Stadio articol. Nu cred ca se poate vorbi de o comparatie in adevaratul sens al cuvantului. Sunt locatii din zone diferite, asa cum ai mentionat si tu. Dar, sunt elemente pe care le poti lua ca referinta chiar daca vorbim de mere si portocale. Iti dau un alt exemplu: poti compara pastele de la Da Giulio cu cele de la Fior di Latte si Osteria Gioia ( desi sunt locatii din zone diferite)
Nu stiu daca ti-ai dat seama din cei ai citit pana acum dar nu exista niciun articol platit/advertorial pe site. Si asa va ramane.
Si da, ne pricepem si la fotbal. Dar nu este subiectul acestui blog:)