Kunnai este singurul restaurant thailandez rămas în București. Există și câteva variante cu livrare, însă, dacă vrei să experimentezi acest specific culinar în afara casei, într-un cadru cu accente orientale, atunci Kunnai este locul în care trebuie să mergi.
Concluzia la care am ajuns noi după mai multe vizite: Kunnai este în primul rând o variantă bună pentru ieșirile cu grupuri mai mari de prieteni și pentru prânzurile de business în zona 1 Mai.Locația
Kunnai ocupă un spațiu destul de generos la parterului Domenii Park, un ansamblu rezidențial de pe Strada Copilului, chiar lângă parcul Domenii.
Interiorul este modern/minimalist cu influențe asiatice. Pereții gri închis poartă pe alocuri elemente decorative albe sau diverse forme metalice arămii și corpuri de iluminat de asemenea în forme diferite, dar care împart aceeași stofă groasă gri. Probabil sunt detalii pe care te gândești că nici nu le-ai observa. Însă cumva chiar dacă nu îți propui asta, ajungi să le simți, pentru că sunt parte din atmosfera plăcută de aici. Kunnai este deci un restaurant asiatic destul de elegant.
Am descoperit Kunnai aproape plin de câte ori am venit aici seara. La prânz este mult mai linisit și potrivit pentru întâlnirile importante. Din păcate, delimitarea spațiului dintre zonele de fumători și nefumători este aproape inexistentă. Asta face ca în serile aglomerate să simți miros de fum indiferent de zona aleasă pentru masă. Preparate / Meniu
La Kunnai găsești multe preparate populare din bucătăria thailandeză. Cum ar fi supele Tom Yam și Tom Kha Gai, Spring rolls vegetariene clasice, satay de pui (Satay Gai), dar și preparate mai speciale, așa numitele “Signature Dishes”. Din seria de preparate speciale îți recomadam să încerci Mhok Pla- doradă preparată la grătar și apoi la cuptor cu multe condimente, servită pe un pat de vegetale condimentate și cu un sos foarte iute alături. Sau Choo Chee Goong Yai – creveți cu lapte de cocos, pastă de curry roșu și ,bineînțeles, ardei iute. Cel mai ciudat preparat pe care l-am mâncat la Kunnai a fost un desert din fasole galbenă și lapte de cocos.Surprinzător, a fost ok. A ajutat și faptul că am aflat abia după ce am mâncat care sunt ingredientele 🙂
Porțiile de la Kunnai sunt medii ca dimensiune, chiar mici pentru anumite preparate.Iar prețurile puțin mai sus. Respectiv aperitivele sunt în jurul a 30-35 de lei, o supă tradițională 30 de lei, o porție de noodles în jurul a 40 de lei, preparatele speciale între 70 și 100 de lei, iar deserturile au preț standard-35 de lei.
Meniul de băuturi include o selecție foarte bună de vinuri din Italia la prețuri accesibile, cu multe variante la pahar. Cei de la Kunnai importă direct aceste vinuri din cele mai importante regiuni viticole din Italia. Prețul mediu pentru un pahar de vin este de 24-26 lei.
Servire
Ne place servirea de la Kunnai, chiar dacă nu neapărat în sensul clasic al cuvântului. Staff-ul este prietenos și binevoitor, chiar dacă pe alocuri lipsesc anumite informații despre preparate. Și reușesc să îți împărtășească într-un mod simplu, acolo unde știu, din bucuria de a fi descoperit această bucătărie. Și nu se sfiesc să își asume responsabilitatea unor recomandări mai “riscate” din meniu.
În plus, lucrurile se desfășoară rapid, indiferent că restaurantul este aglomerat. Iar proprietarul, o doamnă din Bangkok, este aproape tot timpul în restaurant și nu se sfiește să culeagă feedback la cald din partea clienților.
Ce mai trebuie să știi:
- Pregătește-te pentru o masă fără cuțit. În tradiția thailandeză doar chef-ul are permisiunea de a folosi cuțitele. În bucătărie. Așadar, nu le vei primi nici tu la masă. A le cere, reprezintă o ofensă la adresa bucătarului.
- În bucătăria thailandeză picant normal /standard înseamnă foarte picant pentru un om obișnuit
- Este recomandat să îți faci rezervare dacă optezi pentru masa de seară
Liviu says
ti-a dat moca pt a scrie articolul ?
prepararea unui tom yum gai te costa doar 4-5 lei, ti se pare normal sa platesti 30 de lei ??
nu e prost cine cere, e dobitoc cel ce plateste :))
amusebouche says
Liviu, data viitoare venim la tine la masa 🙂 Noi n-am spus ca ar fi ieftin, am spus insa ca merita. Pentru noi. E clar ca nu e si cazul tau, dar blogul nostru este despre altceva.
Si supa asta, ca toate supele despre care am povestit pe blog de altfel, este platita de noi.