Am început să călătorim tot mai mult în 3. Fiica noastră a adus în ecuație variabile suplimentare pe care le luăm în calcul atunci când alegem locuri cărora le dedicăm cel puțin un final de săptămână. Vrem să o ajutăm să descopere natura, să se apropie de animale, să înțeleagă procese naturale privindu-le din primul rând, să fim perioade cât mai lungi departe de poluare, să experimenteze lumea cu toate simțurile. Și să mănânce curat și bun. Ceea ce ne dorim și nouă în esență.
Ne-am bucurat tare să descoperim un astfel de loc în Lerești, la 2 ore și jumătate de București. Ruxandra, designer de textile, și Mihai, organizator al târgurilor Gaudeaumus de peste 20 de ani, au decis să renunțe la București și să se apropie de locurile copilăriei lui.
N-au renunțat la job-uri, le-au flexibilizat și au adăugat o nouă mare pasiune vieții lor : Baker’s House. O casă construită de la zero, în plină pandemie, pe terenul familiei. Un “acasă” pentru oaspeți, îmbrăcat în textile cu poveste, schițe și compoziții semnate chiar de Ruxandra, un mix de piese de mobilier vechi și nou, detalii disruptive pe alocuri. Totul închegat într-o atmosferă de familie.
Ruxandra se ocupă de experiența oaspeților, Mihai de mâncare cu tot lanțul implicat. De la diminețile începute la 5 cu frământatul pâinii, la menținea relației cu furnizorii locali. Absolut tot ce am gustat la Baker’s House a fost creația mâinilor, timpului și pasiunii lui Mihai. Mezeluri făcute în casă din porci ai zonei, zacuști, brânzeturi, ciorbe, pește hrănit cu responsabilitate de la păstrăvăria de peste deal, lasagna cu hribi, bulz și patiserie proaspăt scoasă din cuptor la fiecare mic dejun. Simplu, tradițional, sincer, gustos și total lipsit de griji pentru copii de orice vârstă.
Ceea ce am mai găsit a fi cu adevărat special este firescul apropierii de viața simplă. Asemeni vacanțelor copilăriei noastre la țară. După-amiezi cu clinchet de talangă, dimineți cu “cucuringu”, urmărit capre și oi în cele mai prețioase dintre activitățile lor zilnice pe stradă sau prin gardul vecinilor și chiar posibilitatea unor ore serioase de călărie în sat, la Caii Munților. Se pot face drumeții în natură, mai mult sau mai puțin complexe, se pot vizita mănăstiri, păstrăvarii sau iți poți petrece câteva ore leneșe la un loc de joacă la poalele munților.
Cam așa sună, pe scurt, un weekend de încărcat bateriile conturat de Ruxandra și Mihai.
Ce ar mai trebui să știi:
- Baker’s House este deschis oaspeților de joi până duminică
- Baker’s House are 6 camere & apartamente cu preturi intre 200 și 500 lei
- Pensiune completă – 200 lei/zi de persoană. Micul dejun este inclus
- Pentru detalii și rezervări recomandăm contul de Instagram sau cel de facebook
Lasă un răspuns