Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

CUMPĂRĂ. GĂTEȘTE. REGÂNDEȘTE.
Episodul 2 – Meal Planning

02/08/2022 amusebouchero Leave a Comment

Continuăm CUMPĂRĂ. GĂTEȘTE. REGÂNDEȘTE, serialul care ne învață pe noi și pe voi cum să facem să nu mai aruncăm mâncare. În primul episod am vorbit despre organizarea alimentelor în frigider. Acum ne concentrăm pe diversele moduri în care ne putem organiza astfel încât să transformăm tot ce am cumpărat în niște mese reale. Pe scurt: Meal planning. Sau pe românește, planificarea meselor.

Cu toții am fost în situația asta: de-abia ne-am întors de la cumpărături, avem o mulțime de ingrediente, dar nu știm cum să le folosim în timp util în mâncăruri, astfel încât să nu expire. Așa că am cerut ajutorul lui Alex Petricean și Alexandru Dumitru, doi chefs cu experiență, preocupați de subiect.

Dezvăluim aici 4 dintre cele mai utile recomandări pe care le-am primit și pe care le aplicam deja acasă cu succes. Pe restul, te lăsăm să le descoperi în video.

  • Odată ce ai decis că vrei să urmezi acest drum, al mâncatului mai sănătos, al eficientizării cumpărăturilor și bugetului alocat lor și implicit al reducerii risipei, fă o listă de rețete pe care le știi. Cât de simple, dar cunoscute. Rețete pentru care știi exact de ce ingrediente ai nevoie și cam ce timp trebuie să aloci. Durează mai puțin în general și asta iți ușurează și viață, și meal plan-ul.
  • Alege rețete pe care le gătești o dată, seara la cină, dar din care știi că mănânci cu plăcere și ziua următoare. Leftover-urile sunt o binecuvântare în ziua de azi, mai ales cu stilul de viață agitat. Te țin departe de cratiță pe parcursul zilei – deci nu trebuie să iți dai demisia de la job ca să te faci bucătar.
  • Organizează-te în așa fel încât carnea/peștele să le gătești proaspete, exact în ziua în care au fost cumpărate. Și întotdeauna, dar întotdeauna, pregătește ingredientele pentru gătit cu o seară înainte. Așa te asiguri că indiferent în ce direcții se duce ziua ta, și oricât de intensă devine, se va încheia cu o cină preparată de tine.
  • Gătește mai mult în weekend, ca să acoperi și ziua de luni. Este cea mai dificilă zi a săptămânii, e perfectă pentru leftovers.

Apasă PLAY și vezi tot materialul.

CUMPĂRĂ. GĂTEȘTE. REGÂNDEȘTE. este un proiect dezvoltat de Asociația Gastronom și susținut de UniCredit Bank.

Parteneri: Electrolux, MET Energy Romania, Goodies Meat Production, Electronic Waste Management, Diud.

  • Lista de cumparaturi
    CUMPĂRĂ. GĂTEȘTE. REGÂNDEȘTE.Episodul 3 – Lista de cumpărături
  • Combina frigorifica Electrolux giveaway
    Câștigă o super combină frigorifică de la Electrolux și recipiente…

  • Cum arată un preparat Zero-Food Waste într-un restaurant? Alex Petricean,…

  • CUMPĂRĂ. GĂTEȘTE. REGÂNDEȘTE – serialul din care înveți cum să…

#ZeroWaste Asociatia Gastronom, Cumpara.Gateste.Regandeste., ZeroWaste

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

UNDE MÂNCĂM ÎN BUCUREȘTI?

Restaurants Bucharest

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.