Casa di Peroni este, așa cum îi spune și numele, un proiect al celor de la Peroni. Respectiv o locație temporară pe Calea Victoriei, în locul fostului magazin Victoria 46, lângă Teatrul Odeon. Are la bază un concept dezvoltat de Peroni, care își propune să celebreze în acest spațiu arta ospitalității italiene. Timp de 3 săptămâni aici vor avea loc mai multe evenimente, proiecții de film și workshop-uri cu diferite teme. Ce ne interesează pe noi: Casa di Peroni are un restaurant propriu și o săptămână întreagă dedicată bucătăriei italiene.
Locația este unul din punctele forte pentru Casa di Peroni. Restaurantul se află la etaj și are vedere către Calea Victoriei. Ne-am bucura ca pe viitor să existe un restaurant permanent aici.Noi am ajuns peste weekend la Casa di Peroni, curioși să încercăm meniul restaurantului pop-up compus de Marco Magri, chef-ul de la Hilton (Roberto’s). Este un meniu realizat special pentru Casa di Peroni, care poate fi experimentat doar în aceste 3 săptămâni.
Meniul este scurt, cu 4-5 variante pentru fiecare categorie de preparate. Am recunoscut și mâncăruri derivate din meniul de la Hilton, cum ar fi tonul rose în sos Chianti. Unul din preferatele noastre de altfel. Și la Roberto’s, și aici.
Din tot ce am încercat, sunt mai multe feluri care ne-au făcut o impresie bună, dar și preparate care ni s-au părut prea simple sau porțiile cam mici pentru prețul plătit.
Recomandăm: Culatello e aria di burrata, paste siciliene Pennoni alla Norma și tonul în sos Chianti. Iar pentru desert este de încercat Peroni Tiramisu, o rețetă specială de Tiramisu, cu reducție de Peroni.
Pe zona de băuturi există variantele bere și cocktail. Cei de la Peroni au lansat de curând o nouă sticlă de 0.25 numită Piccola și, cu ocazia proiectului, au adus special din Londra un mixologist celebru pentru a realiza câteva cocktailuri interesante cu bere.
Preferatul nostru este Peroni Nerone – un cocktail ușor picant, un amestec de suc de lămâie, sirop de chilli, sirop de ceai negru și piure din fructul pasiunii. Sfat: nu lăsați ardeiul iute în pahar prea mult timp.Ne-am documentat și am aflat că perioada 3-9 decembrie va fi dedicată bucătăriei italiene. In acest timp se pot cumpăra delicatese italienești de aici și vor avea loc câteva workshop-uri interesante. Pe noi ne tentează cel de bucătărie moleculară, chiar dacă nu știm exact la ce să ne așteptăm. Casa di Peroni ni se pare un proiect interesant și “aplaudăm” astfel de inițiative ale brandurilor. Este o mobilizare impresionantă de forțe pentru doar 3 săptămâni.
Ce mai trebuie să știi:
- Este un restaurant temporar, așa că în Casa di Peroni poți plăți doar cash
- Restaurantul este deschis in fiecare zi, pe toata perioada proiectului intre orele 12:00 si 24:00. Rezervările se fac doar la telefon: 0734 622 737
- Dacă vrei să participi la workshop-uri sau să vezi meniul complet, găsești informațiile pe site-ul lor.
Lasă un răspuns