Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Aventura Metaxa. Întâlnire cu cei mai buni barmani din lume în Paros

05/08/2018 amusebouchero Leave a Comment

Vorbim des despre pasiunea noastră pentru cele mai bune restaurante ale lumii. Și evenimentele la care ne poartă statutul de ambasador al World’s 50 Best Restaurants. Însă puțini știu că suntem aproape la fel de ancorați și în lista celor mai bune baruri, sora mai mică a topului amintit. Mai exact, World’s 50 Best Bars.Metaxa Paros Best Bars Party Yacht Amuse Bouche Metaxa x The Clumsies Paros Grecia

Așa că atunci când Metaxa ne-a provocat la o aventură însorită în Grecia pentru o întâlnire cu cei mai buni barmani din lume, am răspuns “da” fără să stăm prea mult pe gânduri. Iar povestea s-a conturat exact așa cum ne-am imaginat.

Metaxa. 130 de ani de tradiție și inovație
2018 este un an special. Metaxa sărbătorește 130 de ani de “Original Greek Spirit”.
Pe lângă alte activități gândite pentru a marca acest prag istoric, echipa Metaxa a organizat 3 evenimente în 3 dintre cele mai importante dintre insulele Ciclade: Mykonos, Antiparos și Paros.Paros GreciaMetaxa Grecia Yacht

Timp de 1 săptămână, nume răsunătoare ale industriei barurilor au locuit pe un yacht, oferind experiențe senzoriale în exclusivitate oaspeților în fiecare dintre cele 3 insule. Noi ne-am alăturat petrecerii în Naousa, capitala insulei Paros, a doua insulă ca dimensiune dintre Ciclade. Paros Naoussa Grecia Ciclade Metaxa Paros Amuse Bouche

1 săptămână. 3 insule. 4 dintre cele mai bune baruri din lume
Echipa responsabilă de buna dispoziție a fost compusă din: Erik Lorincz de la Savoy Hotel American Bar în Londra desemnat cel mai bun bar din lume al momentului, Leo Robitschek de la Nomad Hotel în New York & Los Angeles, locul 3 în top, Kostas Ignatiadis de la Schumman’s Bar Munchen ocupantul poziției 38 în același top al celor mai bune baruri din lume. Și bineînțeles, superstarul The Clumsies, cel mai renumit bar din Grecia, cotat al 6-lea cel mai bun bar din lume. Un loc faimos pentru băuturi cu personalitate inspirate din artă, cuvinte grecești, produse de sezon și chiar ingrediente fermentate.Summer Drink Metaxa Grecia Paros Acosta Naoussa Paros GreciaCina Metaxa Paros Grecia Amuse Bouche

Cocktailurile pe care le-am savurat pe insula Paros au fost creația lui Kostas Ignatiadis în colaborare cu echipa The Clumsies și au avut ca element comun Metaxa, versiunea de 12 stele. Am fost plăcut surprinși de versatilitatea acestui produs și de combinațiile rezultate. Eram obișnuiți să asociem Metaxa mai mult cu partea de început a mesei, sub formă de aperitiv. Moștenire de la părinții și bunicii noștri 🙂Metaxa Paros Best Bars Party

Cocktailul nostru preferat este perfect pentru o petrecere relaxată de vară. O asociere light de Metaxa 12 stele cu suc de mere, vin spumant și o atingere de zahăr. Poate avem noroc și îl descoperim și la vreun rooftop bar din București. Metaxa Paros Best Bars Party Cocktail Kostas Ignatiadis Metaxa 12 stars Cocktail Paros Best Bars Kostas Ignatiadis Metaxa 12 Stars Cocktail Paros Best Bars Amuse Bouche

O altă revelație pe care ne-a adus-o aventura “Metaxa meets Paros” se referă la perspectiva noastră asupra asemănării dintre barmani de top și chefs. Sunt două lumi care se intersectează tot mai mult și se inspiră una pe cealaltă. Deja au tehnici comune de preparare și lucrează la aceeași masă pentru a dezvolta împreună o experiență multisenzorială pentru oaspeți. Așa cum până de curând doar anumiți somelieri aveau ocazia. Metaxa The Clumsies Party Paros Grecia Metaxa 12 stars Paros Best Bars Party Cocktail Amuse Bouche

O atitudine vizibilă în special în contextul grupurilor ce includ atât restaurante, cât și baruri de top.. Cum este cazul Nomad Hotel, aflat sub aceeași umbrelă cu Eleven Madison Park, desemnat cel mai bun restaurant din lume anul trecut. Astfel, Leo Robitschek și echipa din bucătăria EMP, trec de simpla noțiune de “drink pairing” și conturează băuturi în jurul unui preparat sau mâncăruri în jurul unui cocktail. Ne-am propus să experimentăm rezultatul pe propriul palat până la finalul acestui an.
Vă ținem la curent 🙂 Metaxa 12 stars Paros Best Bars Cocktail Kostas IgnatiadisAmuse Vouche Leo Robitschek Paros Metaxa Party

Ultima oprire: Atena.
În drum spre casă, ne-am oprit puțin în Atena pentru o vizită la Distileria Metaxa. Am fost impresionați că în locul unei vizite clasice încărcate cu date și informații, am primit o experiență modernă cu zone multimedia.Distileria Metaxa Grecia Atelier Metaxa Atena

Am petrecut câteva ore printre fragmente de istorie a brandului și băuturilor Metaxa alături de Constantinos Raptis, al 5-lea Metaxa Master în toată istoria sa de 130 de ani. Sub îndrumarea lui am reușit chiar să ne creăm propria versiune de Metaxa în cadrul unui atelier interactiv. Păcat că nu l-am putut luă acasă, ne-am descurcat destul de bine 🙂

Am încheiat cu o degustare a variantelor de top și am părăsit distileria cu gândul la Metaxa Angels Treasure. Genul de digestiv potrivit după o cină de top.

  • valea verde cund transilvania destinatie gastronomica
    Valea Verde. Destinație gastronomică în inima Transilvaniei

  • Raven’s Nest – „Satul” ascuns între tradiție și basm

  • “Destinație România” – ghidul nostru pentru vacanțe locale

  • Osteria Francescana. Templul bucătăriei italiene contemporane

Lifestyle World's 50 Best Bars

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.