Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

L’Atelier: Meniu nou și cele mai bune ingrediente locale

06/08/2023 amusebouchero Leave a Comment

L’Atelier Relais & Chateaux are un nou meniu și o direcție gastronomică clară: focusul pe cele mai bune ingrediente locale. Este o misiune pe termen lung în care dezvoltăm relații cu producători, fermieri, pescari. Suntem la începutul unei frumoase aventuri.

Stilul de gătit contează mai puțin, trebuie să ne adaptăm la ingredientele locale
Mauro Colagreco, Mirazur

Ce fel de bucătărie avem la L’Atelier? Un amestec de influențe din bucătăria românească, experiențele chefilor, amintiri și idei culese în timpul explorărilor culinare. Însă totul pornește de la ingredient.

Vlad Padurescu L'Atelier Relais & Chateaux

Creativitatea și tehnicile de gătit sunt folosite pentru a pune în valoare cele mai bune produse pe care le avem la dispoziție.

Meniul de vara de la L’Atelier

Pentru noi meniul proaspăt lansat este probabil cel mai bun din istoria restaurantului: gust, execuție, direcție culinară. Posibil să fim și subiectivi, dar asta simțim. Suntem super mândri de echipa condusă de Alex Iacob și Vlad Padurescu.

Vlad Padurescu & Alex Iacob

L’Atelier oferă meniuri diferite pentru prânz și seară. Ambele sunt scurte.
Meniul de seară are 5 startere, 8 feluri principale și 3 deserturi. La prânz sunt 6 startere, 6 feluri principale și 2 deserturi. Totul este gătit fresh, nu avem produse congelate. O performanță remarcabilă pentru un restaurant de hotel deschis 7 zile din 7. În condițiile în care în Romania numeri pe degete toate restaurantele care gătesc cu produse fresh.

Câteva din preparatele noastre preferate.
Din meniul de cină:

Carpaccio de tomate cu sorbet și cremă de telemea de Ibănești

Carpaccio de tomate cu sorbet și cremă de telemea de Ibănești LAtelier Relais & Chateaux

Tomate de La Borcan, sorbet din apă de tomate, nuci verzi murate în casă și înghețată din telemea de Ibănești.

Kebab vegan și chipsuri de legume

Kebab vegan și chipsuri de legume L'Atelier Relais & Chateaux

Vinete, dovlecei și ciuperci de la nea Tavi glazurate cu miso și sos de legume coapte, turtă de maia, castravete marinat cu sos de pătrunjel, coriandru și ceapă de Buzău

Pește cu saramură și dovlecei

Pește cu saramură și dovlecei L'Atelier Relais & Chateaux

Pește de captură cu sos de saramură dunăreană, învelit în flori de dovlecel, și dovlecei pe jar.

Miel cu vinete, cremă de iaurt și gogonele murate

Miel cu vinete, cremă de iaurt și gogonele murate L'Atelier Relais & Chateaux


Miel de Dragalina cu ruladă de vinete, caramel afumat și miso, sos de iaurt Colectar, demiglace de miel cu mentă sălbatică, gogonele murate în ulei de frunze de tomate.

Placintă cu telemea de Ibanești, pepene și înghețată de pâine cu maia

Placintă cu telemea de Ibanești, pepene și înghețată de pâine cu maia L'Atelier Relais & Chateaux

Placintă crocantă cu telemea de Ibănești, pepene roșu de Dăbuleni cu sirop de trandafiri de Damasc, înghețată din pâine cu maia și gheață crocantă de trandafiri

Din meniul de prânz:

‘Roză de Calafat’ – supă de tomate (rece sau caldă)

Roza de Calafat L'Atelier Relais & Chateaux

Supă din tomate de La Borcan – Inimă de Calafat, Neagra de Crimeea, Galbena de Buzău, aromată cu busuioc, usturoi de Copălău și pâine de casă cu maia

Saramură de pește cu mămăligă pe grătar

Pește de captură cu saramură Dunăreană, legume pe plită, cartofi de Lungulețu și tarhon.

Ciulama de pui cu ciuperci de pădure

Ciulama de pui cu ciuperci de pădure   L'Atelier Relais Chateaux

Pulpe de pui de la ferma Ivașcu cu ciulama de ciuperci de pădure.

Ardei umplut (vegan)

Ardei umplut L'Atelier Relais & Chateaux

Ardei copt pe jar, umplut cu ghiveci de legume de la Nea Tavi, esență de ardei copt, ulei de smochin

Vă așteptam la L’Atelier să încercați noul meniu. Intre timp puteți să urmăriți ce și cum facem în bucătărie și pe sala pe pagina de Instagram aici.

Pentru evenimente și mese speciale ne puteți scrie la contact@amusebouche.ro sau contact@latelier-restaurant.ro.


  • Societatea Gastronomică Amuse Bouche. Te așteptam în comunitatea noastră!
  • Diana Popescu Gabriel Gavrilescu
    Amuse Bouche x Hotel Epoque: Parteneriat gastronomic

  • CUMPĂRĂ. GĂTEȘTE. REGÂNDEȘTE.Episodul 2 – Meal Planning
  • Azurmendi Oyster
    Țara Bascilor: Ghid complet pentru foodies

Dining, Lifestyle

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Comandă cartea noastră

Imperfect. Cum îmbunătățești relația cu mâncarea și risipa

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.