Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Jamon Experience Barcelona: un altfel de muzeu

03/11/2016 amusebouchero Leave a Comment

Sunt peste 50 de muzee în Barcelona. Artă, istorie, arhitectură, știință, sport, război. Ai de unde alege. Am vizitat și noi o parte dintre ele de-a lungul timpului.

Astăzi nu îți vom povesti însă despre muzeele clasice sau alte obiective turistice de top. Ci despre o experiență atipică și mai puțin cunoscută: Jamon Experience sau Muzeul Jamon-ului. Respectiv un muzeu dedicat celui mai bun jamon din lume și un produs emblematic al Spaniei.Jamon Iberico Muzeu Jamon Experience Barcelona
Dacă îți place jamonul iberic cu siguranță vei savura această experiență. Mai ales că totul se încheie cu degustare și cava.

Noi am descoperit Jamon Experience pe platforma Priceless Cities de la Mastercard, despre care ți-am mai povestit în trecut. Altfel nu am fi intuit că o clădire de pe Las Ramblas care arată mai degrabă a restaurant, ar putea să ascundă o experiență de genul acesta.

În ce constă Jamon Experience?
Este un tur multumedia pe parcursul căruia descoperi și înțelegi cum se produce cel mai bun jamon din lume: Jamon Iberico de Bellota. Și care este diferența dintre Bellota și un Jamon Iberico obișnuit.Jamon Experience Barcelona pregatire jamon Experienta multimedia Jamon Experience Barcelona Muzeu Jamon Experience Barcelona Pentru ca la final să descoperi pe propriul palat diferențele dintre ele la nivel de taste & feel. Pentru că totul se încheie cu o degustare de 6 tipuri de Jamon. 4 Bellota din cele 4 zone care îl pot produce, alături de Iberico obișnuit și jamon din porc non-Iberic. Plus vin roșu sau cava.Degustare Jamon Experience Barcelona Jamon Bellota Barcelona

După degustare poți rămâne la restaurantul muzeului unde au diverse preparate, bineînțeles, cu jamon. Desigur că au și un magazin de unde poți cumpăra (ai ghicit) jamon 🙂
Cele două brand-uri de top pe care ar trebui să le încerci sunt Joselito și Cinco Jotas. Joselito este din nordul Spaniei în timp ce Cinco Jotas este din partea de sud. Diferențele de temperatură dintre regiuni duc la abordări puțin diferite în ceea ce privește cantitatea de grăsime și sare care însoțesc pulpa de porc în procesul de maturare. Lucru care se resimte în produsul final. Noi suntem fani Joselito.Restaurant Muzeu Jamon Experience Barcelona

Dacă vrei să-ți faci o idee mai clară despre cum stau lucrurile cu toate aceste tipuri de jamon, poți arunca o privire pe video-ul de mai jos:

Ce mai trebuie să știi:

  • Intrarea la Jamon Experience costă în jur de 20 euro de persoană și include degustarea de la final. Poți beneficia de discount dacă faci rezervare prin platforma Priceless de la Mastercard
  • Spre deosebire de majoritatea muzeelor din Barcelona unde acum trebuie să îți alegi o oră sau un interval orar pentru vizitare, la Jamon Experience poți merge oricând. Tururile încep la intervale de app. 30 de minute
  • Toată experiența durează în jur de 40-45 minute

  • Eveniment Cincsor Bavaria Mobility
    Bavaria Mobility – Alegerea noastră pentru închiriat mașini în România

  • Santorini: a doua lună de miere
  • DI JET 2
    Dining Impossible: experiențe culinare la următorul nivel
  • Aponiente Restaurant unique concept gastronomia del mar
    APONIENTE. Gastronomia mării. Gastronomia mărilor necunoscute

Eat & Travel, Lifestyle City Break in Barcelona, Jamon Bellota

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

UNDE MÂNCĂM ÎN BUCUREȘTI?

Restaurants Bucharest

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.