Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Povestea în imagini a weekend-ului gastronomic Hadar Chalet cu Oana Coantă și Alex Petricean

02/11/2019 amusebouchero Leave a Comment

Înaintea ultimului nostru eveniment din 2019, vă invităm în culisele celui pe care doar ce l-am încheiat. Un weekend întreg petrecut la Hadar Chalet, alături de Oana Coantă, Alex Petricean și un grup pe cinste de oameni pasionați de gastronomie, vinuri și descoperit fragmente altfel ale României.
Ca de obicei, povestea pe care am construit-o a fost despre mâncare bună, vinuri speciale, interacțiuni de calitate, ingrediente și detalii locale. Iar lucrurile s-au cristalizat cam așa:

VINERI
Ne-am început ziua la Nasul Roșu, la prima oră a dimineții, pentru a ne aproviziona cu legume organice proaspete.Eveniment Hadar Chalet pregatiri Nasul Rosu Am așteptat apoi oaspeții cu spumant și voie bună la Hadar Chalet, vechea cabană de vânătoare a lui Ceaușescu din inima pădurilor de pe Valea Siriului.Eveniment Hadar Chalet 1 Eveniment Hadar Chalet interiorEveniment Hadar Chalet intampinare oaspetiNe-am cunoscut, ne-am relaxat și ne-am împrietenit rapid în jurul primei mese oficiale a evenimentului, cina de vineri, un meniu de degustare scurt, într-o abordare rustică.Eveniment Hadar Chalet masa s.pellegrino Eveniment Hadar Chalet aranjament masa

Ne-au ajuns pe masă plăcinte crețe cu brânză și varză, salată de rădăcinoase și fructe rumenite, tocană de cartofi cu făină de hribi, cârnați de mangaliță și bineînțeles, desertul semnătură de la Bistro de’l Arte, gomboti cu prune și unt topit.
Eveniment Hadar Chalet salata radacinoaseEveniment Hadar Chalet meniu rustic placinte Eveniment Hadar Chalet meniu rustic gomboti A fost un început bun. Astfel că lucrurile au tot continuat mult după miezul nopții. Au ajutat și vinurile 🙂Eveniment Hadar Chalet foc tabara Eveniment Hadar Chalet vin foc tabara

SÂMBĂTĂ

Ne-am reîntâlnit la micul dejun, într-un mix de bunătăți de-ale locului, ale micilor producători din zona Brașovului, dar și de la prietenii noștri de la Nasul Roșu. Plus spumantele de la Carassia, să începem ziua cum trebuie.Eveniment Hadar Chalet ghid montan

Ne-am organizat apoi pentru plimbarea prin pădure înspre vechiul observator de vânătoare al lui Ceaușescu. Ghid ne-a fost Sebastian Mastahac, cel mai pasionat om de flora și fauna României pe care îl cunoaștem. S-a discutat despre trofee de vânătoare, diferențe între specii, s-au demontat mituri și glume ale vremurilor dictatorului, plus mișcare binevenită în natură, cât să ne pregătim pentru următoarea masă: prânz cu vânat. 
Oana și Alex au gătit pentru oaspeți: coaste de mistreț, “pulled pork” tot din mistreț, sos de ardei copt, mămăligă cu cartofi și clătite cu prune. Eveniment Hadar Chalet Oana Coanta Alex PetriceanEveniment Hadar Chalet pranz Eveniment Hadar Chalet vinuri pranzEveniment Hadar Chalet preparate pranz sambataEveniment Hadar Chalet meniu pranz Alex PetriceanEveniment Hadar Chalet pranz preparat mistret Eveniment Hadar Chalet pranz bere Eveniment Hadar Chalet pranz clatite pruneO masă simplă, în context, cât să dozăm cum trebuie spațiul pentru apogeul culinar al întâlnirii noastre, cina de sâmbătă.

Ca de fiecare dată, masa de sâmbătă seară merge într-o direcție fină și cuprinde un meniu extins. Varianta propusă de Oana Coantă și Alex Petricean pentru evenimentul de la Hadar Chalet a arătat cam așa:
Clătită de mălai cu telemea de oaieEveniment Hadar Chalet meniu degustare cina clatita malai Eveniment Hadar Chalet meniu degustare cina clatita malai telemeaArdei, roșii și vineteEveniment Hadar Chalet Oana Coanta pregatire meniu Eveniment Hadar Chalet meniu degustare cina preparat ardeiOu de țară și texturi de ceapăEveniment Hadar Chalet meniu degustare cina ou ceapaPăstrăv afumat cu cartofi fermentațiEveniment Hadar Chalet meniu degustare cina pastrav afumatRață, măcriș și arpacaș cu babicEveniment Hadar Chalet meniu degustare cina rataPastramă de oaie cu placințică prăjită și sos de corcodușeEveniment Hadar Chalet meniu degustare cina pastrama oaiePrune coapte și rulouri de mereEveniment Hadar Chalet meniu degustare cina desert marPapanași fierți și dovleac Eveniment Hadar Chalet papansEveniment Hadar Chalet chefs dining roomEveniment Hadar Chalet cina vinuri wine pairing Eveniment Hadar Chalet cina TaittingerEveniment Hadar Chalet vinuri Davino

DUMINICĂ

Ultima întâlnire culinară a grupului, micul dejun și apoi drumul de întoarcere prin pădure, înspre casă. Reconectarea la cotidian și la rețeaua de telefonie mobilă.Eveniment Hadar Chalet BMWMulțumim tuturor pentru un weekend memorabil. Mulțumim Oana, Alex și oaspeților care au ales să își petreacă acest weekend alături de noi!

Și bineînțeles, mulțumim partenerilor care fac posibile aceste evenimente:
UniCredit Bank, San Pellegrino & Acqua Panna, Estrella Damm, Țuca Zbârcea & Asociații, BMW Romania, Bavaria Mobility, Nasul Rosu, Consiergo, Taittinger/ Crush Distribution, Carastelec, Nachbil, Davino, Petro Vaselo, Lechburg.

Parteneri Amuse Bouche

  • Zabola Romantic table
    Ultimul eveniment gastronomic Amuse Bouche al acestui an: Zabola Estate,…
  • Eveniment Cincsor Bavaria Mobility
    Bavaria Mobility – Alegerea noastră pentru închiriat mașini în România
  • Eveniment Cincsor amusebouche.ro Radu Dumitrescu Ioan Bebeselea
    Povestea în imagini a weekend-ului gastronomic Casele de Oaspeți din…
  • Azurmendi Oyster
    Țara Bascilor: Ghid complet pentru foodies

Destinație România, Evenimente

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.