Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Evenimentul gastronomic al anului: aducem Maido la București, al cincilea cel mai bun restaurant din lume!

26/09/2024 amusebouchero Leave a Comment

Pentru a treia ediție Ambasada Gastronomică îl aducem la București pe Mitsuharu „Micha” Tsumura, unul dintre cei mai apreciați și respectați chefs din lume. Restaurantul său Maido ocupă poziția 5 în Topul celor mai bune restaurante ale lumii – World’s 50 Best Restaurants 2024 și a fost desemnat cel mai bun restraurant din America Latină.

Peru și bucătăria Nikkei sunt sub lumina reflectoarelor la Ambasada Gastronomică by Amuse Bouche în acest an. Un proiect sustinut de UniCredit Bank si S.Pellegrino & Acqua Panna.

O premieră pentru Europa de Est

Este pentru prima dată când un chef de acest calibru vizitează regiunea pentru un eveniment gastronomic. În zilele de 3 și 4 octombrie, românii vor putea experimenta la București meniul Maido din Lima, pregătit de însuși chef Mitsuharu „Micha” Tsumura.

Pentru două zile, restaurantul L’Atelier din incinta hotelului Epoque se va transforma complet, devenind gazda bucătăriei Nikkei sub bagheta lui Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura.

Mitsuharu „Micha” Tsumura

Născut în Lima, dar cu rădăcini în Osaka, Mitsuharu „Micha” Tsumura este cheful care a dezvoltat și promovat bucătăria Nikkei la nivel global, o fuziune culinară între elemente ale celor două țări – Peru și Japonia.

În ciuda moștenirii sale japoneze, bucătăria lui Mitsuharu înseamnă în esență Peru. „Apreciez foarte mult bucătăria japoneză cu tot ce a contribuit ea la gastronomie în materie de tehnici și ingrediente, precum shoyu și miso. Dar pot spune că bucătăria mea este latino-americană. Sunt 100% peruan, iar munca mea a fost și este despre Peru”, explică Micha.

Maido

Restaurantul condus de chef Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura își ia numele de la o expresie japoneză folosită pentru a saluta oamenii: Maido. Este primul lucru pe care îl vor auzi și oaspeții noștri când vor păși în spațiu.

La nivel internațional, Maido este unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Peru și, din momentul includerii sale în World’s 50 Best Restaurant, în 2015, a urcat constant în clasament pentru a ajunge pe poziția 5 ocupată în prezent.

Meniul de degustare de la București

Pentru cele 2 seri la L’Atelier, Micha și echipa lui ne-au pregătit un meniu special de degustare cu 9 preparate. ‘Razor Clams Tiradito’, ‘Scallops and Wagyu’ sau ‘Amazonian Short Ribs’, o farfurie cu adevărat specială pentru care carnea este gătita timp de 50 ore, sunt doar câteva exemple de mâncăruri care îi vor încânta pe pasionații de gastronomie care au decis să ne fie alături.

Biletele pentru eveniment sunt SOLD OUT, însă avem listă de așteptare deschisă.
Informații la contact@amusebouche.ro.

Ambasada Gastronomica este un eveniment sustinut de UniCredit Bank și S.Pellegrino & Acqua Panna.

Parteneri: The Singleton, Zacapa, Carastelec Winery, Pescaderia Alioli, Hotel Epoque.

Vrei să fii la curent cu noutățile și evenimentele pe care le organizăm? Abonează-te la newsletterul nostru aici.


  • Tot ce trebuie să știi despre cartea noastră „Imperfect. Cum…

  • Ambasada Gastronomică 2.0: Spania în București

  • Cum a fost prima ediție AMBASADA GASTRONOMICĂ
  • Joao Rodrigues Ambasada Gastronomica
    Ambasada Gastronomică, prima ediție: João Rodrigues vine la București!

Uncategorized Ambasada Gastronomica, by Amuse Bouche, Maido, Mitsuharu Tsumura

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Comandă cartea noastră

Imperfect. Cum îmbunătățești relația cu mâncarea și risipa

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.