Amuse Bouche

  • Evenimente
  • #ZeroWaste
  • Lifestyle
  • Eat & Travel
  • Destinație România
  • Stele Michelin
  • Dining
  • Contact

Maaemo: Noua expresie a bucătăriei norvegiene

10/02/2019 amusebouchero Leave a Comment

Peninsula Scandinavă a avut multe de oferit lumii gastronomice în ultimii ani. A devenit materializarea păstrării și deopotrivă, a reinventării tradițiilor. Iar lumina reflectoarelor continuă să vegheze asupra noilor sale talente, dar și a chefilor cu sonoritate globală, ce au influențat modul în care ne raportăm la mâncare și experiențe culinare. Maaemo masa set-up
Accesul la ingrediente sălbatice, vânătoarea, reconectarea la natură, tehnici străvechi de preparare alături de abordări moderne într-o aparentă simplitate, au transformat pe rând restaurante ale Scandinaviei în adevărate locuri de pelerinaj gastronomic pentru pasionați din toată lumea. Iar Norvegia nu este o excepție.

Finalul lui 2018 ne-a surprins în Oslo, la una dintre cele 8 mese ale restaurantului Maaemo. Da, ne-am aventurat în Norvegia, într-o perioadă în care vremea este prea puțin prietenoasă, pentru a explora una dintre cele mai gustoase adrese ale Peninsulei Scandinave. Maaemo Amuse Bouche

Singurul restaurant cu 3 stele Michelin al Norvegiei
Maaemo este creația lui Esben Holmboe Bang, chef-ul danez care la doar 35 de ani se poate mândri cu acolade dintre cele mai apreciate. În 13 ani de când Oslo a devenit “acasă” pentru el, Esben a reușit să construiască una dintre cele mai bune experiențe gastronomice ale lumii. Maaemo este astăzi singurul restaurant cu 3 stele Michelin al Norvegiei și ocupă poziția 35 în World’s 50 Best Restaurants 2018. Maaemo meniu degustare Maaemo 50 Best Restaurant tasting menuDincolo de arome, gusturi, tehnica perfectă, ingrediente de cea mai bună calitate și coregrafie impecabilă din bucătărie la masă și înapoi, experiența conturată de Esben, asemeni majorității poveștilor de succes, înseamnă mult mai mult. O construcție memorabilă concentrată pe aromele proaspete ale Norvegiei și relația strânsă dintre natură, ingrediente în stare pură, cultură și tradiție. Relieful generos al unei țări cu doar 5 milioane de locuitori este transformat sub bagheta creativității lui Esben în adevărate opere de artă comestibile. Maaemo pine cones Maaemo Oslo starter dishPovestea Norvegiei în 20 de preparate
Maaemo este cuvântul pentru “Mama Natură” în vechea limbă a locului, Norse. Un tribut și o promisiune plină de emoție încă de la începuturi. Este narațiunea perfectă a istoriei Norvegiei, a culturii sale gastronomice, din apa pe uscat, împărtășită oaspeților pe parcursul a trei ore și jumătate. Maaemo razor clams Maaemo scallop Maaemo langoustinePrintre ei și noi, așteptând curioși să descoperim vocea care s-a făcut auzită printre eroii Noii Bucătarii Nordice. În cadrul simplu, intim al restaurantului decorat cu mult lemn și artă monocromă inspirată din mitologia Norse. Maaemo Oslo 3 michelin stars tasting menu Maaemo Oslo Norway
Aproximativ 20 de preparate ni s-au dezvăluit treptat într-un teatru discret al sezoanelor și naturii, lăsându-și amprenta asupra palatului și inimilor noastre. Abordarea este originală, inovativă, plină de gust, un imbold asupra simțurilor.Maaemo whole duck
Crab, cele mai proaspete stridii, vânat, pește, fructe de pădure, conuri tinere de brad cu miere, alune, ierburi și rădăcinoase au pictat pentru noi în arome și tușe dramatice pe alocuri, tabloul iernii în Norvegia, cu toate particularitățile reliefului său. Totodată zugrăvind identitatea unică a lui Esben. De la fiorduri și munți acoperiți de pin într-un singur preparat: langustine gătite în unt, glazurate cu gel din muguri de pin. Și până la vafe tradiționale cu grăsime de rață și koji, servite cu brânză maro și mure conservate pe un platou ceramic danez.Maaemo dessert Maaemo blood and spices waffle

Sustenabilitatea și conservarea sunt parte a nucleului de valori Maaemo. Toate produsele sunt organice sau biodinamice, nimic nu se aruncă, iar fermentația și alte metode străvechi de păstrare a alimentelor peste iarnă sunt explorate. Unul dintre cele mai populare preparate ale meniului de iarnă de la Maaemo este terciul cu smântână acră și inimă de ren deshidratată. O trimitere către copilărie pentru locuitorii Norvegiei și o introducere emoționantă a unei culturi complet diferite pentru vizitatorii din afara Scandinaviei. Uscatul inimilor de ren este un obicei străvechi, care a ajutat omul de-a lungul timpului să supraviețuiască iernilor dificile. Maaemo team Amuse Bouche Maaemo formulează o nouă expresie a bucătăriei norvegiene și reușește să transforme Oslo într-o destinație culinară de neratat. Astăzi, oaspeți din lumea întreagă călătoresc pentru a avea parte de această experiență. Cu siguranță este un loc pe care îți recomandăm să îl adaugi în lista ta mai mult sau mai puțin secretă de dorințe.


  • Evenimentele Amuse Bouche din 2018. Primele experiențe gastronomice curatoriate de…
  • Azurmendi Oyster
    Țara Bascilor: Ghid complet pentru foodies
  • Limanul Resort - day view
    Limanul Resort – Tradiția și spiritul sălbatic al Deltei Dunării

  • Osteria Francescana. Templul bucătăriei italiene contemporane

Stele Michelin

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

Comandă cartea noastră

Imperfect. Cum îmbunătățești relația cu mâncarea și risipa

Parteneri Amuse Bouche

Parteneri Amuse Bouche

Destinatie Romania

Destinatie Romania

Despre Amuse Bouche

Amuse Bouche
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Protectia datelor personale

Politica de confidentialitate

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

By continuing to browse this site, you agree to our use of cookies.